POBEDNICI DEMO MASTERS 15: SUBJEKTIVNI SUD i ZVUČNI ZID

U nedelju, 9. marta, u Klubu Doma omladine Beograda održano je petnaesto Demo Masters takmičarsko veče. To je bilo prvo od dve večeri baraža, na kojem je se za prolazak u dalje krugove takmičilo šest bendova. Po mišljenju stručnog žirija dalje je prošao rok-rege-fank bend SUBJEKTIVNI SUD iz Beograda. Publika je najviše glasova dala beogradskom bendu ZVUČNI ZID (rokenrol, hevi-rol). Pored njih, nastupili su i: SILENT ACT (hevi rok, modern metal/Beograd), IMPULS (pab rok/Beograd), SPUNK (hard kor, pank metal/Sremska Mitrovica) i ATOMIC SHADOWS (metal, rok, rege/Beograd).

Kao gostujući bend, van takmičarske konkurencije svirali su BUŠMANI (pank rok/Bajina Bašta).

 

Članovi žirija Demo Masters takmičenja su: Vladimir Janković Džet, predsednik žirija; Olga Kepčija, Radio Beograd 202; Stevan Gojkov, glavni i odgovorni urednik magazina „Bravo“; Galeb Nikačević, predstavnik Doma omladine Beograda; predstavnik portala Tajm Mašin Mjuzik i Milan Ćunković, muzički novinar. Gostujući član žirija ove nedelje bio je Marko Čapljić, solista u horu VIVA VOX.

 

Pored žirija i publike svoje glasove daju i bendovi koji nastupaju, a glasa se po principu 3-2-1.

 

Pobednici Demo Masters takmičenja, između ostalih nagrada, dobiće i ekskluzivnu priliku da sledećeg leta nastupe na Platou Milana Mladenovića, u okviru programa „Koncerti na zidiću“ Doma omladine Beograda. Takođe, medijski prijatelji ovog takmičenja – BRAVO magazin, Radio Beograd 202, dnevne novine 24 Sata, pobednicima će obezbediti adekvatnu medijsku promociju.

 

Do sada je u ovom serijalu DEMO MASTERS takmičenja nastupilo preko 100 bendova, sa ukupno oko 600 muzičara. Svi se slažu da je kvalitet bendova koji se takmiče izuzetan i da je bilo veoma teško odabrati najbolje. Posle dve večeri baraža, u okviru kojih će još po dva benda dobiti priliku da se plasiraju dalje, sledi velika borba u polufinalu.

 

Ovo najpopularnije i najdugovečnije takmičenje neafirmisanih rok grupa u našoj zemlji, od novembra prošle godine, ponovo je deo programa Doma omladine, kao prva i veoma posebna najava proslave 50 godina ove institucije kulture i obrazovanja, tokom 2014. godine.

Komentari