FESTIVAL EPSKE FANTASTIKE

Organizacija: Grupa Sword and sorcery” i Dom omladine Beograda. Cena ulaznice: 150 dinara
Prva velika konvencija epske fantastike ima za cilj populariše epsku fantastiku na ovim prostorima i obuhvata veliki broj glavnih i pratećih programa. Predstavće se svi klubovi društvenih igara iz Srbije (Sakurabana, Klub društvenih igara i ljubitelja epske fantastike ”Zmaj”, Grenadier Shop, Klub C22, Conflux, Valhala, Dragon Blue).

Pored toga biće organizovane prezentacije društvenih igara i predavanja na temu epske fantastike sa posebnim osvrtom na pisce i autore iz Srbije. Tokom festivala biće organizovani i turniri u društvenim igrama, a učesnicima su obezbeđene i nagrade.

Prisustvo svih viteških udruženja Srbije (Plameni Vitezovi, Beli Orlovi, Green Banners, Crni medvedi, Phoenix Tribe) posebno će obogatiti program ovog jedinstvenog događaja. U završnici festivala  biće prikazan kultni  animirani  film ”Let Zmajeva” koji će biti posebna poslastica za sve ljubitelje epske fantastike.

Publika će u umetničkom programu moći da uživa i u srednjevekovnoj, keltskoj i irskoj akustičnoj muzici. Klubovi društvenih igara i udruženja vitezova Srbije pripremili su i poseban program gde će posetioci, tokom celog dana, moći da se upoznaju sa raznim društvenim igrama i našim viteškim udruženjima, a na konvenciji će se pojaviti i brojni izlagači literature  iz domena  epske fantastike.
Ljubitelji video igara će tokom dana moći da isprobaju najnovije video igre bazirane na epskoj fantastici i srodnim temama.

Cena ulaznice za ceo dan je 150 dinara, a festival traje od 14-23 č
Satnica glavnog programa:

I Deo programa: prezentacije i predavanja.
-14 č ulaz
-15-16 č Prezentacija: ”Dungeons & Dragons” društvena igra; Prezentacija kluba Sakurabana i Grandiera
-16-17 č Predavanje: Srpski pisci u epskoj fantastici (društvo Lazar Komarčić)

II Deo programa: kulturno umetinički program

-17-18 č Predstavljanje učesnika festivala epske fantastike (Plamenih Vitezova, Beli Orlova, Green Banner-a)

-18-20 č Nastupi muzičkih grupa :
Loch Wisky (Irish and Celtic muzika)
-Krčmarice (Irish and Celtic muzika)
Bard’s Song (srednjevekovna muzika)
-Plesna grupa Celtic Rhythm

III Deo programa: Crtani film
-21:00-22:20 č Projekcija filma  ”Let Zmajeva” (Flight of the Dragons‘)

Komentari