OTVOREN “GREEN FEST” KONKURS ZA FILMOVE O ŽIVOTNOJ SREDINI

Autori kratkih i amaterskih filmova iz celog sveta na temu životne sredine od 24. juna, pa sve do 11. oktobra 2013. mogu prijaviti svoje radove za prikazivanje na Međunarodnom festivalu zelene kulture “GREEN FEST”, koji se organizuje četvrti put. Festival se ove godine održava pod sloganom “Četiri boje zeleno” u periodu od 13. do 15. novembra u Domu omladine Beograda. Spisak izabranih filmova će biti objavljen 4. novembra na zvaničnoj internet prezentaciji festivala www.greenfest.rs, gde se mogu naći sve potrebne informacije za prijavljivanje na konkurs, saopšteno je iz Centra za unapređenje životne sredine koji organizuje festival uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda i kompanije Vip mobile, i u saradnji sa DOB-om.

 
Konkurs za amaterski film je otvoren za sve učesnike, bez ograničenja u uzrastu, a biće uvažene sve prijave ako je tehnika snimanja u potpunosti amaterska. U okviru ove kategorije biće nagrađeni najbolji učesnici u tri starosne kategorije: do 18, od 18 do 27 i preko 27 godina. Specijalnu nagradu Grada Beograda će dodeliti predstavnik Sekretarijata za zaštitu životne sredine. Nagrade za pobednike u okviru amaterskog programa takmičenja je obezbedio Vip mobile.
 
Program kratkog filma je namenjen svim profesionalcima iz oblasti kinematografije koji se bave temama prirode, životne sredine i ekologije. Nagrade će biti dodeljene za dva najbolja kratka filma.
 
“I ove godine nastavljamo sa aktivnostima usmerenim ka podizanju građanskog aktivizma u oblasti životne sredine, a broj posetilaca festivala koji raste iz godine u godinu nam jasno pokazuje da su građani prepoznali energiju i kvalitet festivala koji nastavlja da se širi ka novim sadržajima, bogatijem programu i gostima iz zemlje i sveta. Pažnja publike i sve većeg broja različitih udruženja i organizacija koje žele da učestvuju i doprinesu kvalitetu programa festivala jasno govore da potreba za ovakvim sadržajima postoji i da se u sve većoj meri prepoznaje značaj brige o životnoj sredini, klimatskim promenama, i svim temama koje su zastupljene na Green Fest-u.” – navela je Ivana Jovčić, izvršni direktor festivala.
 
Međunarodni festival zelene kulture „GREEN FEST“ je najveća “zelena” manifestacija u Srbiji koja se održava svake godine. Tokom ranijih godina, na festivalu je prikazano više od 250 filmova iz 35 zemalja, održano preko 60 radionica za učenike osnovnih i srednjih škola i studente, predstavljeno preko 30 izlagača i umetnika i sa ukupnom posetom od preko 15 000 građana.

Komentari