Omiljeni filmovi za najmlađe u Američkom kutku

Američki kutak u Domu omladine postoji od 2003. godine, a svojim posetiocima nudi razne programske aktivnosti, kao i korišćenje biblioteke i čitaonice. Pored toga, u Kutku se mogu saznati sve relevantne informacije o SAD, informisati se o školovanju, koristiti baze podataka, učiti engleski jezik, družiti se sa Amerikancima, a članarina je besplatna. Kao i prethodne dve godine, Američki kutak je i za ovo leto pripremio poseban poklon za najmlađe posetioce. Tokom četiri dana, u periodu od 17. do 20. juna u sklopu Letnjeg filmskog festivala za decu, mališani će moći da uživaju u svojim omiljenim filmovima i crtaćima, poput Madagaskara, Šreka, Čarobnjaka iz Oza

 

Projekcije su u tri termina: od 12.30, 14.30 i 17.30 časova, a svi filmovi su na engleskom jeziku tako da će mališani imati prilike i da usavrše svoje znanje engleskog jezika.

“Raspust je i mi samim tim želimo da našim mlađim članovima napravimo jednu vrstu zabave gde će moći da se druže, gledaju svoje omiljene filmove, donesu kokice i sokiće, uvale se u naše fotelje i lejzibegove i uživaju”, kaže Željko Dimitrijević, bibliotekar Američkog kutka.

Pored najmlađih, na festival su dobrodošli i ostali zainteresovani sugrađani. Iz godine u godinu poseta raste i ovaj vid aktivnosti tokom raspusta postaje omiljen među decom.

“Trudili smo se da pokrijemo, na neki način, svaki uzrast – na repertoaru su različiti filmovi: od crtaća, do starih i novih dečjih filmova. Takođe smo pitali i naše članove da nam daju sugestije. Filmovi su iz kolekcije Američkog kutka koja broji preko 600 filmova”, objašnjava Dimitrijević.

Tokom leta, pored ovog festivala, Američki kutak planira brojne aktivnosti i radionice za najmlađe: “Plan nam je da organizujemo programe poput ‘Story Time for Kids’, potom radionicu kreativnog pisanja sa našom gošćom iz Amerike Merilin Kaningem, programe koji uključuju i korišćenje Nintendo Wii konzole i Rock Band isntrumenata i ostale igre iz bogate kolekcije Američkog kutka. Naša radionica ‘Teen Conversation Hour’ će se tokom leta održavati svakog petka od 18 časova“, dodaje Dimitrijević.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Komentari