Ethno Fusion Fest radionice

U sklopu Ethno Fusion festivala, po prvi put ove godine, u saradnji sa Domom omladine Beograda biće organizovane dve radionice koje imaju za cilj da promovišu muziku i muzičare koji potiču iz različitih kultura i njihov doprinos da se moderna muzička kreativnost inspirisana tradicionalnom muzikom predstavi najširoj publici.

Radionice su namenjene stručnoj javnosti i svima koji su zainteresovani za muziku koju Ethno Fusion Fest predstavlja i biće održane u Klubu Doma omladine Beograda.

Ulaz je slobodan.

Petak, 21.jun u 18:00
Edward Powell – Otvoreni intervju
Muziku Edwarda Powella odlikuje fjužn indijske i orijentalne muzike, kao i Jazz-a i bluza. Svoju karijeru započeo je u Kanadi ranih osamdesetih kao gitarista. Proveo je više od deset godina u Indiji i na Bliskom Istoku gde je učio sa velikim muzičarima kao što su Budhaditya  Mukherjee, Necati Celik, Ross Daly, Batuk Nath Misha i drugi. Edward je sam napravio svoj instrument koji je kombinacija sarod-a i ud-a. Izdao je šest solo albuma i nastupao širom sveta. Moderator razgovora je Nenad Vještica Khan.
www.edwardpowell.com

Nedelja, 23.jun u 15:00
Radionica “Orijentalne muzike” Elad Gabbay
Ovu radionicu vodiće jedan od velikih poznavaoca orijentalne muzike Elad Gabbay iz Jerusalima. On će govoriti o jevrejskoj i arapskoj muzici, o skalama i modusima, orijentalnim ritmovima kao i svojoj muzičkoj karijeri i instrumentima koje svira (kanun, ‘ud, violina). Pozivamo vas da ponesete svoje instrumente bilo koje vrste i pripremite se da naučite neke od najlepših nezaboravnih melodija i pesama sa Orijenta.

 

*********************

Četvrti beogradski Ethno Fusion Fest, kao i prethodnih godina, se od 19. do 23. juna održava u prelepom ambijentu Bašte sinagoge u Beogradu u centru grada, u ulici Maršala Birjuzova 19.

Ethno Fusion Fest neguje saradnju među muzičarima koji potiču iz različitih kultura i istražuju bogate kulturne sinteze koje postoje među muzikama regiona.

Ove godine nastupiće muzičari iz Španije, Izraela, Indije, Češke Republike, Amerike i Srbije, a prestoničko leto obogatiće melodije izvođača kao što su Alberto Lopez i njegov flamenko bend, Jerusalem Duet, Edward Powell Trio, Shira U’tfila, Kitka & Svetlana Spajić i Kal. Festival otvara grupa GRUBB koja će izvesti uzbudljiv i dirljiv spektakl koji su stvorili mladi Romi u saradnji sa internacionalnim umetnicima. Svi koncerti počinju u 20:30, osim u subotu 22. juna od 21:30.

U slučaju lošeg vremena koncerti će biti održani u Domu omladine Beograda.

Takođe, na festivalu će biti izvedena i muzička drama “Persijska crna” čiji je autor Violeta Mitrović Goldman koja se održava u održava u petak 21.juna, 18:30 u sali Jevrejske opštine Beograd, ulica Kralja Petra 71ª.

U sklopu festivala, po prvi put ove godine u saradnji sa Domom omladine Beograda biće organizovane i dve Ethno Fusion Fest radionice.

Cena pojedinačne ulaznice je 500, a kompleta 1.200 dinara i mogu se kupiti u Eventim prodajnoj mreži i Ticketline Shopu, kao i sat vremena pre početka svakog koncerta na mestu održavanja.

 

Više informacija o programu: http://www.ethnofusionfest.com/

Komentari