Novi album benda Vlade Džeta „na zidiću“ ispred DOB-a

U nastavku programa koncerti „na zidiću“, publika će u subotu, 7.septembra, od 20h imati priliku da čuje legendu beogradskog rokenrola Vladu Džeta i njegov bend. Jedan od najistaknutijih i najistrajnijih kantautora na našim prostorima, Vladimir Janković – Džet rođen je 1946.godine, nadimak je dobio po Džetu Harisu, basisti grupe Šedouz. Široj publici je postao poznat kao bas gitarista u grupi Crni biseri, ali i kao urednik Programa 202 u Radio Beogradu, gde je radio gotovo tri decenije.

“Ono što je bilo najvažnije, a u vezi je sa muzikom i što moju generaciju izdvaja od današnjeg vremena je strast koju smo imali. To ne znači da je rokenrol danas nekvalitetan, čak mislim da je mnogo bolji nego što se priča, jer činjenica je da danas mladi imaju mnogo više mogućnosti nego što smo ih imali mi, a tu pre svega mislim na internet”, kaže Vlada Džet.

Sa Crnim biserima obišao je Evropu i Sovjetski Savez, svirali su u Tunisu i Maroku, a nakon raspada grupe 1970.godine, Vlada osniva grupu Tunel. Ubrzo potom u redakciji 202 osniva i kultnu emisiju “Hit 202”. Sa početkom rata u bivšoj Jugoslaviji povukao se u ”dobrovoljnu ilegalu”. Kada se rat završio, osniva grupu Vlada Jet Band, sa kojom je snimio nekoliko albuma, od kojih je poslednji “Mlinarev sin”.

“To je specifično izdanje koje čini čak 32 numere. Album je rok opera, ostvarenje koje može da se smatra i rok radio dramom ili pak muzičkim epom. To će publika moći da čuje ’na zidiću’, naravno uz još neke naše hitove”, najavljuje Džet.

Poziv da nastupa ,,na zidiću” je rado prihvatio jer Dom omladine Beograda nosi u lepom sećanju još iz vremena Dvestadvojke, kada je bio redovan posetilac dešavanja u DOB-u.

“Oduvek sam imao ideju da bi prostor ispred Doma omladine trebalo da se iskoristi. Konceti na Platou Milana Mladenovića su odlična šansa da mladi bendovi pokažu šta znaju“, zaključuje Vlada Džet.

 

U slučaju kiše koncert će biti održan u holu DOB-a.

 

 

Komentari