Nemanja Aćimović o premijeri novog muzičkog projekta u DOB-u

Publika Doma omladine Beograda će, u okviru Resonate festivala na BELEF-u, 25. jula u 20h u Velikoj sali DOB-a, imati priliku da prisustvuje premijeri novog muzičkog projekta Nemanje Aćimovića, Vukašina Markovića i Borisa Mladenovića.  “Sva trojica figuriramo već dug niz godina na underground sceni u nastojanju da je oblikujemo i održimo aktivnom i atraktivnom. Ovaj projekat je još jedan naš potez u tom smeru”, navodi Nemanja Aćimović.

 

Nemanja Aćimović se muzikom bavi još od detinjstva, sa 13 godina je počeo da svira bubnjeve. Učestvovao je u nastanku grupe “Jarboli”, a osnovao je i bend “Neočekivana Sila”. Takođe, svirao je u sastavima “E-Play” i “Lira Vega”. Pored brojnih nastupa na festivalima i rada na studijskim albumima, zaslužan je i za originalnu muziku za filmove: Munje, Život i smrt porno bande, Plavi Voz, The Box.

“Ovaj projekat je zapravo produkcija Resonate festivala i sama inicijativa je posledica njihove želje da prikažu beogradsku muzičku scenu kao mesto novih događaja i trendova u muzici današnjice. Sticaj okolnosti je bio da smo se našli u uskom krugu umetnika koji su pozvani da realizuju ovaj projekat s obzirom na to da tvorci festivala imaju potpunu veru u naše sposobnosti kao predvodnika muzičke scene u Srbiji”, ističe Nemanja.

Za vizuelni identitet nastupa je zadužen profesor na katedri za kameru FDU-a, Ivan Šijak.

Pored Nemanje Aćimovića, u ovom projektu učestuvju još dvojica istaknutih predstavnika beogradske muzičke scene: Boris Mladenović, diplomirani slikar, kompozitor i producent mnogih odličnih muzičkih albuma, gitarista i pevač, član “Jarbola”, “Dvojca bez kormirala” i “Velikog prezira”, kao i Vukašin Marković, koji je nakon uspešne glumačke karijere u mladosti, danas frontmen reggae benda “Irie FM”.  Njegov bend je osvojio prvu nagradu na “Rototom European Reggae” festivalu, nakon čega im se ukazala prilika za brojne nastupe po Evropi.

Koncert u Domu omladine najavljuju kao novi projekat iz srca beogradskog undergrounda, sa naglaskom na repeticiji kao sredstvu istraživanja krajnjih granica rok muzike.

“Kvalitativan tehnološki pomak kako u svakodnevnom životu tako i u muzici nam omogućava da se služimo kako novim elektronskim muzičkim instrumentima i softverima tako i elektronskim pomagalima iz života kao što je i I-phone. Te sprave nam omogućavaju lak pristup samoj repeticiji, pa nije ni čudo da se celokupna elektronska muzika zasniva na tom konceptu, s tom razlikom što mi u toku sviranja odabiramo segmente koje želimo da naglasimo i improvizujući preko tih zadatih tema širimo muzički izraz i istražujemo nove svere naše inspiracije i aspiracije u muzičkom kontinuumu”, objašnjava Nemanja Aćimović.

Ulaz je besplatan, uz propusnice koje se mogu preuzeti na info-pultu u holu Doma omladine Beograda od 15h na dan koncerta.

Komentari