Sinoć u DOB-u počeo program Resonate festivala na BELEF-u

Resonate na Belefu otvoren je sinoć u Domu omladine koncertom novog underground trija. Nemanja Aćimović, Vukašin Marković i Boris Mladenović doneli su pulsirajuće, repetitivne ritmičke forme i mnogo improvizacije oko njih, na klavijaturama, basu, perkusijama, trombonu i drugim duvačkim instrumentima. Njihov muzički projekat je predstavio publici prvo ovdašnje ozbiljno post-jazz istraživanje. Uz veoma uzbudljive pozadinske vizuelne kreacije Ivana Šijaka, sa efektnim korišćenjem cele dubine binskog prostora Velike sale, putovali smo daleko tragovima velikih super-session svirki.

 

Mladi muzičari poznati su na beogradskoj sceni, međutim po prvi put su nastupili zajedno u okviru ovakvog muzičkog projekta. Nemanja Aćimović i Boris Mladenović članovi su benda „Jarboli“, ali njihove karijere su vezane i za druge bendove. Mladenović je član i „Dvojca bez kormirala” i “Velikog prezira”, kompozitor i producent, dok je Aćimović osim u „Jarbolima“ svirao i sa grupama “E-Play” i “Lira Vega“, a jedan je od osnivača „Neočekivane sile“. Vukašin Marković, najširoj publici poznat po svojoj glumačkoj karijeri u detinjstvu, u muzici je postigao veliki internacionalni uspeh sa reggae grupom “Irie FM”.

 

Festival Resonate koji spaja umetnost i tehnologiju, u okviru BELEF-a nastavlja se i večeras u Domu omladine. Premijerno predstavljanje nekoliko dela istaknutog kompozotora savremene muzike Vuka Kulenovća u izvođenju Mešovitog gudačkog kvarteta počinje od 20 časova. Od 21 i 30 časova publika će moći da uživa u rokenrolu Kim Gordon (Sonic Youth) i Ikue Mori (ex DNA).
Ulaz je besplatan uz propusnice koje se mogu preuzeti na info pultu u centralnom holu Doma omladine, od 16h do početka koncerta.

Komentari