Nove pesme benda Halftones “na zidiću” ispred DOB-a

Halftones, petočlani no wave indie bend iz Beograda, održaće u subotu, 31. avgusta, od 20h koncert na zidiću ispred Doma omladine. Bend je nakon samo godinu i po dana od osnivanja snimio svoj debi album, iza koga stoji londonski “new kid” produkcije Rory Attwell. Halftones čine Vlatko Džogović, Bruno Božić, Filip Ćetković, Nikola Gnjatović i vokal, Suzana Sumrah.  Osnovan je kao posledica upoznavanja ljudi sa sličnim razmišljanjima, koji su pravili muziku i pre nego što je bend zvanično nastao.

Nakon toga, svako je dodavao nešto autorsko, i tako je nastalo dosta novih pesama koje je teško žanrovski definisati.

,,Mi to zovemo no wave indie sugar scream, bez zareza. Ipak najveći i najlepši kompliment muzici Halftonesa je dao jedan naš fan (osoba oštećenog vida), koji je posle jednog koncerta prišao i rekao da je muziku posle dugo vremena mogao ponovo da vidi“, objašnjava Suzana Sumrah, frontgirl benda.

 

Ono čime Halftones može da se pohvali i što ih razlikuje od ostalih “novih” bendova jeste snimanje albuma koji potpisuje londonski producent, i koji je upravo priveden kraju: “Do saradnje sa Roryjem, došlo je tako što smo sedeli kod našeg prijatelja, koji je nekada držao etiketu Trouble Records u Londonu i slušali razne ploče novih i mladih bendova. Svaki put kada nam se svideo bend, a naročito način na koji je produciran i živost, bio je to rad Rory Attwella. Saznali smo da radi samo ono što mu se sviđa. Poslali mu snimke sa probe i na našu veliku radost, bili smo mu dovoljno egzotični da zbog nas dođe u Beograd, a posle i da sve privede kraju u Londonu. Uspeo je da uhvati pravu sliku Halftonesa i da ostavi autorski trag, a da ništa ne naruši i da naizgled nespojive pesme iz naših različitih perioda i rada sa različitim ljudima spoji u celinu”, ističe Suzana Sumrah.

Bend podržava ideju DOB-a da oganizuje koncerte na zidiću, prisećajući se svog prvog nastupa koji je bio upravo u prostorijama Doma omladine.
“Rukovodim se idejom da kada stvaraš muziku ona mora da izađe iz tvoje sobe, jer samo tako sve ima smisla, a ovo je takođe i odličan način da se koncerti izmeste iz uobičajenog okruženja”, kaže Suzana.

 

Publika će u subotu imati priliku da čuje devet pesama sa albuma i još nekoliko bonus pesama, koje su nove i do sada nisu nigde izvođene. Nakon promocije albuma, bend će imati niz koncerata po Srbiji, nakon čega sledi London kao krajnja destinacija.

 

U slučaju kiše koncert će biti održan u Holu Doma omladine Beograda.

 

 

Komentari