Marko Ristić o autorskoj izložbi “Zamrznuti tonovi” u DOB-u

Izložba rok fotografija Marka Ristića “Zamrznuti tonovi”, koja prikazuje svu živost domaće scene i zadovoljstvo prijemom stranih bendova, biće otvorena 9. jula u holu sale Amerikana, sa početkom u 19 časova. Glavni i odgovorni urednik magazina “Nocturne” fotografijom je počeo da se bavi sasvim slučajno: “Sve je počelo uz Nocturne, bile su nam potrebne fotografije sa koncerata, a kako nismo imali novca da platimo profesionalce, rešio sam da uzmem stvar u svoje ruke. 

Otišao sam na koncert i potpuno ‘odlepio’. To ludilo me drži već sedam godina, taj trenutak kada pokušavaš da moment spoja zvuka, energije i atmosfere na koncertu preneseš tako da ga svako oseti”, kaže Ristić.

Na izložbi 9. Jula u DOB-u biće prikazane fotografije sa svih koncerata koje su nastale tokom prethodnih sedam godina – od Goblina, čiji je oficijalni fotograf, preko koncerata lokalnih bendova koji se tek probijaju, do veličina poput Faith No More i Whitesnake.

“Fotografisao sam skoro sve aktivne domaće bendove i uglavnom uživao u tome. Planiram da i u budućnosti nastavim da delim svoj talenat sa njihovim. Voleo bih da se oprobam kao tour fotograf nekog velikog benda u inostranstvu, da prođem jednu svetsku ili evropsku turneju, uz svu tehniku, glamur i bedu, različitost publika i sredina”, ističe Ristić.

Posetioci će na otvaranju izložbe imati i priliku da prisustvuju akustičnim svirkama poznatih domaćih muzičara. “Izložba fotografija sama po sebi nije dovoljna. Ljudi danas ne reaguju na kliše stvari. Volim događaje koji spajaju sve medije i angažuju potpunu senzaciju inovacijom. Posebno mi je drago što su prijatelji iz bendova Mortal Kombat, Hornsman Coyote, Tea Break, Kartel i Oslobodioci, koji nisu mnogo ili uopšte nastupali unplugged, pristali da stanu uz ‘Zamrznute tonove’. Specijalno veče za sve koji iskreno vole muziku“, objašnjava Marko Ristić.

Izložba “Zamrznuti tonovi” koja će u Domu omladine Beograda trajati sve do 28. jula, ujedno obeležava i 10 godina poslednjeg štampanog muzičkog magazina na ovim prostorima.

 

Izložbu organizuju Udruženje „Šta hoćeš“ i Dom omladine Beograda
Partneri: Magazin Nocturne i Balkan Music Box.

 

Komentari