MAJKL DEVENPORT OTVARA 4. FESTIVAL EVROPSKOG FILMA

Četvrti Festival evropskog filma biće otvoren u utorak, 19. maja u Velikoj sali Doma omladine Beograda, sa početkom u 19.30 sati, projekcijom srpskog filma „Ničije dete“ – dobitnikom mnogobrojnih nagrada, među kojima su i čak tri prestižne nagrade na Venecijanskom filmskom festivalu. Festival će otvoriti šef delegacije EU u Srbiji, ambasador Majkl Devenport, a publici će se obratiti i Vuk Ršumović, reditelj filma “Ničije dete”.

Na ovogodišnjem Festivalu u Domu omladine Beograda će od 19. do 24. maja biti prikazano ukupno 19 filmova u čijoj su produkciji ili koprodukciji učestvovale 22 zemlje članice EU. Među odabranim filmovima se nalaze i ovogodišnji laureati na vodećim međunarodnim filmskim festivalima, poput festivala u Kanu, Berlinu, Veneciji ili na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkog filma.

Ulaz na filmske projekcije je besplatan uz ulaznice koje se mogu preuzeti u holu Doma omladine Beograda u sledećim terminima:
15. maj: od 12 do 20 č
16. maj: od 14 do 19 č
18-22. maj: od 10 do 21 č
23. maj: od 14 do 21 č
24. maj: od 11 do 21 č

Delegacija EU u Srbiji, EU Info centar i Dom omladine Beograda četvrti put za redom organizuju Festival evropskog filma, nudeći publici široki izbor recentne evropske filmske produkcije. Ali, i više od toga – osnovna ideja Festivala nije samo da predstavi najbolje filmove sa Starog kontinenta publici u Srbiji, već i da pokaže da se filmska produkcija u Srbiji po kvalitetu može u svakom pogledu ravnopravno porediti s naboljim evropskim dostignućima.

Program 4. FESTIVALA EVROPSKOG FILMA dostupan je na: https://www.domomladine.org/filmovi/4-festival-evropskog-filma/

Komentari