Lead Up – Početak stvaranja novih lidera

Organizacija: Međunarodna studentska organizacija AIESEC i Dom omladine Beograda

U  Domu omladine Beograda  održaće se Lead Up događaj koji se realizuje u okviru projekta „Novi Lideri”, od strane međunarodne studentske organizacije AIESEC, a koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Sam projekat „Novi Lideri” ima tradiciju dugu osam godina – pokrenut je 2006. godine sa idejom da se jača liderstvo u Srbiji i da se mladi podstaknu na proaktivan način razmišljanja i pokretanje inicijativa kako bi pozitivno uticali na društvo.

Ove godine održaće se 15 Lead Up-ova širom naše zemlje.Cilj Lead Up-a je okupljanje mladih aktivista iz različitih delova Srbije, koji su zainteresovani da čuju lidere iz svoje lokalne zajednice. Iskusni lideri će, kroz svoje priče o putu ka uspehu, delegatima predstaviti kakva je uloga proaktivnih ljudi u savremenim društvima, koje to osobine lider treba da razvija da bi ostvario značajan uticaj na svoje okruženje. Takođe, biće organizovana i panel diskusija, sa ciljem da se odgovori na temu “Mladi u Srbiji kao akteri ili inicijatori pozitivnih promena”. Lead Up će doprineti i razmeni stavova, znanja i ideja između svih okupljenih. Naravno, biće to dobar uvod pred Konferenciju Novih Lidera.

Završni događaj projekta je Konferencija Novih Lidera, koja će se održati 14. i 15. novembra u Narodnoj banci Srbije u Beogradu. Konferencija će okupiti oko 200 mladih, proaktivnih delegata iz cele Srbije, koji žele da čuju iskustva i savete ostvarenih lidera iz naše zemlje i regiona. Kroz konferenciju ćemo kreirati mrežu lidera koji će se povezati i deliti ideje i iskustvo, osmišljavati zajedno korake za buduće liderske akcije. Učesnici će takođe proći kroz radionice i predavanja internacionalnih kompanija – partnera Novih Lidera.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u 117 zemalja, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.

Za više informacija o projektu “Novi Lideri”, kao i za pristup aplikacionom formularu za događaj Lead Up, posetite naš sajt www.newleaders.org.rs. Pratite nas na Twitter-u @NoviLideri i Facebook-u http://www.facebook.com/NewLeadersConference.

Komentari