Uz NOVI FRANCUSKI FILM i poklon plazma TV od TV5Monde

Revija „Novi francuski film“ premijerno prikazuje beogradskoj publici najnovije filmove francuske produkcije, a jedan  gledalac dobija i vredan poklon od francuske kablovske televizije TV5Monde – plazma televizor! Tokom tri dana publika će imati priliku da premijerno vidi filmove najnovije produkcije u rasponu od raskošnih istorijskih drama, preko političkih trilera pa do nezavisnih art projekata.

Revija filmova započeće u petak, 11. oktobra u 20 časova projekcijom filma ,,Renoar“, koji je bio francuski kandidat za Oskara, a govori o poslednjim danima velikog slikara impresionizma i mladoj ženi koja će biti muza ostarelom geniju. U subotu, 12. oktobra na programu će biti filmovi ,,Anđela i Toni“, u režiji mlade rediteljke Aliks Delaporte i uzbudljivi triler ,,38 svedoka“. Poslednji dan rezervisan je za film Žan-Mark Mutua ,,Jednog jutra“, koji retroaktivno prati priču bankara koji je izvršio stravičan zločin, dok će festival zatvoriti film ,,Državni posao“ koji govori o čoveku i zamršenim lavirintima politike.

Uz to TV5Monde je organizovala konkurs gde će publika ocenjivati prikazane filmove a jedan gledalac dobiće vredan poklon – plazma televizor. TV5Monde, koji na svim kontinentima prati preko 500 miliona ljudi, a u Srbiji je prisutan na kablovskoj mreži, već godinama podržava popularizaciju francuskog filma u svetu.

Organizatori revije su Francuski institut, TV5Monde i Dom omladine Beograda. Cena ulaznice je 150 dinara.

Komentari