SVETSKI DAN DŽEZA NA ZIDIĆU

Dom omladine Beograda obeležiće Međunarodni dan džeza – 30. april, celovečernjim programom u slavu istorije džez muzike. U uvodnom delu programa biće održan besplatan koncert mladih džezera na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, sa početkom u 18 časova. Najpre će nastupiti studenti Fakulteta muzičke umetnosti sa odseka za džez i popularnu muziku, okupljeni u MPL kvartet. U 19h program se nastavlja nastupom benda Funktastic Coalition, koji predvodi mladi džez trombonista iz Novog Sada, Nemanja Zlatarev.

Centralni deo proslave biće koncert naše popularne džez-pop pevačice Lene Kovačević. Ona će sa svojim bendom izvesti numere sa aktulenog albuma „San“, ali i neke od najlepših džez standarda. Kao specijalni gosti, publici će se predstaviti i talentovani učenici džez odseka srednje Muzičke škole „Stanković“.

 

18:00-18:45
MPL Quartet – Studenti Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda, odsek za džez  i popularnu muziku
 
Petra Leona Matiša
– vokal
Dušan Sarić – klavir
Marko Benke – kontrabas
Bojan Ivanović – bubanj
 
19:00-19:45
Nemanja Zlatarev bend
(Novi Sad)
 
Funktastic Coalition
 
Funktastic Coalition je nastao početkom 2012. godine. Trombonista iz Novog Sada, Nemanja Zlatarev (1985),  okupio je na lokalnoj muzičkoj sceni muzičare na sličnoj “frekvenciji”, zavidnog iskustva i veštine u različitim žanrovima i sastavima.
 
Potenciraju instrumentalnu muziku, što znači, petorka zasad funkcioniše pod parolom da nije obavezan vokal za kompletan doživljaj, i dobro im ide! Bend se bazira pretežno na autorskim stvarima, u fanki fazonu, fjužn sa elementima pop, džez i latino muzike.
 
Promo studijske numere ove sasvim nove “koalicije” preuzmite sa društvenih mreža dok oni sakupljaju materijal za debi album.

 

Komentari