ROCK SVIRKE FESTIVAL

U petak 11. decembra, od 20h, muzički portal, izdavačka kuća i koncertna agencija RockSvirke.com održaće jednodnevni festival u Domu omladine Beograda i predstaviti svoj izbor mladih bendova iz regiona: JAM RITUAL (Varaždin), AND THE KID (Zagreb), NORD (Rijeka), WOLFRAM (Novi Sad), UVERTIRA (Novi Sad). Ovi bendovi su se pokazali ubrzo od svog nastanka, najpre nastupima, pobedom na nekim takmičenjima, osvojivši publiku svojim prvim pesmama, a ove godine imaju i prve albume.

 

Wolfram, bend iz Novog Sada nastao 2011, 2014. im se pridružio ženski vokal i upotpunila ideju koju su imali. U maju 2015. izašao je njihov debi album ,,Music of the Heathen’’. Sa po jednim zvaničnim albumom po članu benda iz predhodnih iskustva i sa njihovim zajedničkim iskustvom koje doseže 10 godina, njihova muzika postaje beskompromisna blenda melodije, snažnih gitarskih rifova i elektronike za koju su kako kažu, sami skovali naziv žanra ,,acid metal’’.

Uvertira je bend koji čine 4 momka, nastao novembra 2007. Iz Novog Sada. Predstavljaju se kao ,,skupina pokušaja da stvore nešto što ne mari za granice i ostale nebitne razlike koje čine razdaljinu između ljudi’’, te veliku važnost pripisuju živim nastupima, ,,kao najiskrenijem načinu komunikacije kroz muziku’’… Muzika koja nije ograničena na žanr ili stil.

And The Kid je indie/rock/alternative četvoročlani bend iz Zagreba nastao decembra 2010. And The Kid muzika je o svetu, bio taj svet dobar ili loš.

Jam Ritual je četvoročlani bend iz Varaždina, nastao 2009. Uprkos različitim muzičkim uticajima pod kojima su bili članovi, bend ima čvrsto definisan zvuk koji se najbolje može opisati kao rok bluz. Godine 2012. objavili prvi singl, kasnije još dve pesme dok nisu snimili album ,,Greasbucket” koji sadrži originalne pesme i trenutno se priprema za objavu. Do sada su imali brojne nastupe od kojih je dobar deo na domaćim i stranim festivalima uz značajna imena.

Nord je petorka iz Rijeke, nastao krajem 2013, sastavljen od vrlo šarene te redom iskusne ekipe riječkih muzičara, a uticaji koji ih inspirišu su jednako šareni, pa su kao muzičke uzore koji ih vode u stvaranju spomenuli David Bowiea i Pink Floyd, preko Faith No More i Tool, pa sve do Depeche Mode i QOTSA. U studiju su od leta 2014, od čega je objavljen prvi singl ,,Play Restart’’ i gde su pripremali album.

Komentari