FESTIVAL BARF 2015.

Organizacija: Udruženje rok muzičara Srbije i Dom omladine Beograda

Udruženje rok muzičara Srbije je 2011. godine pokrenulo festival BARF, prvi Beogradski autorski rok festival koji se uspešno održava svake godine.

Ideja Udruženja je da afirmiše autorsku muziku, da predstavi širem auditorijumu nove muzičke grupe i da se unapredi njihova pozicija na muzičkoj sceni.

Festival svake godine beleži konstantan rast prijavljenih bendova i autora. Za četiri godine, na festival je bilo prijavljeno preko 300 mladih bendova i autora.

Na peti, tradicionalni festival, se prijavilo preko 80 mladih i neafirmisanih bendova i autora, a u uži izbor za učesnike finalne večeri je ušlo 48 grupa.

Stručni žiri udruženja je odabrao 8 finalista koji će nastupiti na finalnoj večeri koja će se održati 13. decembra 2015 godine u Domu omladine Beograda u sali Amerikana sa početkom u 20:00: Random, Counterfate, Eshaton, Diffraction, Skulch, Microwawe, Violet i Trnje.

I ove godine, URMUS je za finaliste festivala, zahvaljujući svojim partnerima i sponzorima obezbedio vredne nagrade:
1.    Prva nagrada koju dodeljuje SOKOJ za najbolji autorski bend je 100.000,00 dinara
2.    Druga nagrada koju dodeljuje organizacija PI za najbolje izvođjenje je 50.000,00 dinara
3.    Treća nagrada koju dodeljuje URMUS i muzički studio MAŠINA 23 je 25 sati snimanja u muzičkom studiju MAŠINA 23
4.    Četvrta nagrada, kao nagrada za drugi najbolji bend po glasovima publike je video spot produkcijske kuće “Aleksandar Design Club“.

Na finalnoj večeri festivala, stručni žiri će nepristrasno i maksimalno objektivno glasati za najbolje i izabrati pobednike (prva i druga nagrada) na osnovu glasova žirija, a publika će na osnovu svojih glasova odlučiti o najboljima na osnovu njihovih glasova (treća i četvrta nagrada).

Ulaz na festival je od ove godine slobodan, uz obavezne besplatne karte koje će posetioci dobiti na ulazu i koje će ujedno biti i glasački listići za nagradu publike.

Pored finalista, na festivalu će nastupiti i revijalni bendovi koji su članovi Udruženja rok muzičara Srbije.

Linkovi:  http://urmus.rs/festival-barf-2015   https://www.facebook.com/BARF2011/

Komentari