Koncert: THE BESTBEAT

Ulaznice su u pretprodaji, po ceni od 500 dinara, preko EVENTIM mreže.

U petak 25.12.2015. beogradski Beatles tribute sastav The Bestbeat, će održati tradicionalni prednovogodišnji koncert u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Ove godine program je posvećen jubilarnoj godišnjici izdavanja albuma “Rubber Soul“, koji je svetlost dana ugledao decembra 1965. godine.

The Bestbeat ovim nastupom obeležavaju desetogodišnjicu postojanja i zaokružuju uspešnu koncertnu godinu u toku koje su se istakli nastupi u Oberntauernu u Austriji, (gde su “Bube” snimale čuveni film “Help“), kao i francuska turneja, koja je okončana koncertom u Parizu, u dvorani Palais des Sports, gde su Beatlesi nastupali 1965. godine, a tekst o koncertu i fotografije je objavio francuski Rolling Stone magazin.

 

Da bi ostali u atmosferi pomenute ploče, kao gosti koncerta pojaviće se Rubber Soul Project, predvodjeni profesorom Rastkom Ćiricem, pa će publika imati retku priliku da uživo čuje imaginarne pesme Beatlesa, odabrane sa dva albuma ovog kultnog sastava. Kako bi  putovanje kroz šezdesete bilo još zabavnije, u produžetku programa na hitove bendova Rolling Stones, Searchers, Kinks, Spencer Davis Group, Badfinger, Animals i mnogih drugih podsetiće vas grupa Magic Bush.

Come together, all together!

Grupa The Bestbeat je nastala 2005. godine i čine je:
Vladimir Banovčanin kao John Lennon
Damjan Dašić kao Paul McCartney
Marko Ćalić kao George Harrison
Vitomir Milićević kao Ringo Starr
 
Bestbeat nastupa na instrumentima i pojačalima kakve su koristili Beatlesi, u vernim reprodukcijama kostima iz različitih faza karijere, sa prepoznatljivim frizurama, a same kompozicije se izvode u orginalnim aranžmanima i tonalitetima, kao da su u pitanju dela klasične muzike. Da bi svaka sličnost bila potpuna, bilo je bitno imati i levorukog basistu.

Povodom pedesetogodišnjice od izdavanja prvog singla, “Love me do“, najtiražniji američki magazin – Newsweek, uvrstio je Bestbeat među trideset najboljih svetskih Beatles tribute sastava. U avgustu prošle godine bend je nastupio u Engleskoj na prestižnom festivalu Beatle week, koji se preko trideset godina održava u Liverpulu, a organizator festivala je Cavern klub, u kome su Beatlesi svirali 292 puta.

 

Komentari