RESONATE 2013//Koncert: Pantha Du Prince

Karte za muzički program Resonate festivala  su ograničene i u prodaji su po ceni od 1.300 din na blagajni Doma omladine.

Iza imena Pantha Du Prince se krije vizionar pod imenom Hendrik Weber, čovek koji je revolucionarnim potezom lansirao zvuk koji sam naziva „Sonic House“ – miks elektronskih bitova, akustični odsviranih melodija i ambijentalnih zvukova.

Nemački autor, producent i DJ, već desetak godina je prisutan na sceni, prvobitno uglavnom poznat po tvrđim house i minimal techno zvucima, vezan za hamburšku etiketu Dial, a u poslednje vreme predstavljen kroz čuvenu londonsku izdavačku kuću Rough Trade. Najnoviji, revolucionarni projekat „Elements Of Light“ (2013), u saradnji sa Bell Labaratory, otvara novu oblast u kojoj se elektronska muzika ukršta sa 50 pravih zvona, stvarajući simfoniju za akustične i digitalne udaraljke. U Beogradu će nastupiti pevajući uživo i semplujući, rastavljajući alternativni rock na sastavne delove i kreirajući intimni tehno pred nama.

 

 

 

Resonate festival će se održati od 21. do 23. marta 2013. u Domu omladine Beograda. Festival okuplja istaknute umetnike sa ciljem da se podstaknu napredne debate o poziciji i ulozi tehnologije u umetnosti i kulturi. Jedinstvena prilika da svi zainteresovani  saznaju više o radu vodećih svetskih umetnika, mislilaca i obrazovnih institucija u Evropi. Ukoliko želite više od festivala – dođite na Resonate. Dovoljno je veliki da obuhvati oblasti koje se protežu od softverskog inžinjeringa do teorije vizuelnih umetnosti. Učešće više od 40 umetnika i stručnnjaka kroz niz aktivnosti, uključujući predavanja, radionice, debate i muzički program – čini nastavak istraživanja granica između umetnosti, medija i tehnologije.

 

Ukoliko želite da saznate više o Resonate festivalu kao i o kompletnom dnevnom programu posetite http://www.resonate.io.

Napomena: Resonate je inicijativa NGO organizacije Magnetic Field B u saradnji sa CreativeApplications.Net i Domom omladine Beograda.

Kontakt za medije: press@resonate.io

Komentari