Koncert: The Untouchables

BLUZ ZA B! ULAZ JE SLOBODAN!

The Untouchables su blues sastav nastao krajem 2011. godine kao alter ego verzija poznate beogradske rock grupe “Nesalomivi”. ”The Untouchables” je rezultat želje trojice “nesalomivih” da se u odvojenom, paralelnom projektu posvete muzici koja je i bila izvorna inspiracija za njihovo bavljenje muzikom uopšte. Aleksandar Đukić (bass i glas), Bojan Vulin (gitara) i Marin Petrić (bubnjevi, udaraljke) na svoj način izvode muziku koju su napisali najbolji i najčuveniji izvorni blues autori – Robert Johnson, Elmore James, Otis Rush, Big Bill Broonzy

 Sa 40 održanih klupskih nastupa za manje od godinu ipo dana rada i sa svojim izgradjenim i potpuno individualnim stilom, “The Untouchables” obećavaju dobru blues zabavu u Klubu DOB-a tim pre što na ovom nastupu,  zajedno sa Untouchablesima, sviraju i dragi gosti: Aleksandra Bjeloš (bubnjevi) i poznati jazz klavijaturista Milan Petrović (http://www.facebook.com/pages/Milan-Petrovic-Quartet/292852940739616?ref=ts&fref=ts)

 

 

 

 

PONOVO RADI BLUZ KLUB!!!

BLUZ ZA B U DOMU OMLADINE BEOGRADA

Bluz je jedna od skrivenih tajni ovdašnje muzičke scene. Generacije mnogih poznatih gradskih rok i džez muzičara odrasle su na ovom zvuku, inspirišući se, proučavajući ga, prosviravajući na probama i kući njegove šablone i dodajući ponešto svoje, originalno. Ipak, u Beogradu je uvek mnogo više ljudi volelo da sluša bluz, nego što je bilo zapaženih velikih koncerata.

Zato je važan bio klupski život u kome je naša bluz scena rasla i razvijala se. Jedan od najvažnijih prostora za oblikovanje beogradske bluz scene, bio je godinama Klub Doma omladine Beograda. Tokom osamdesetih, bio je najpouzdanija baza za sve kojima je ova muzika bila dobar razlog da se veče i noć provedu u  odabranom društvu.

Vraćajući se sopstvenoj tradiciji u novim vremenima, Dom omladine pokreće novu liniju besplatnih koncerata, ovoga puta uz ušešće naših najpoznatijih izvodjača bluz muzike. Po imenom “Bluz za B”, svakog utorka od 21 u Klubu DOB biće organizovani nastupi pre svega novih, ali i proverenih starih imena domaće scene. Slično već afirmisanom projektu Džez za DŽ, publici nudimo novi format u kome će moći da uživa u bluz muzici na najlepši način.

Bluz klub Doma omladine Beograda otvoren je pre nešto više od četvrt veka, 17. decembra 1987. godine, nastupom u to vreme najpopularnijeg domaćeg blues benda Sirova koža, koji su te večeri promovisali svoje prvo diskografsko izdanje „All Night Long“. Radio je najpre jednom, a potom, zbog velikog interesovanja dva puta nedeljno. Za kratko vreme, Dom omladine je postao glavno mesto okupljanja ljubitelja bluza u Beogradu, što je u leto 1988. godine dovelo i do organizovanja prvog međunarodnog bluz festivala u SFRJ, u organizaciji Doma omladine Beograda.

Bluz klub je radio tri godine, predstavljajući u svom programu sve najbitnije domaće bluz sastave. Posle nekoliko godina pauze, u jesen 1994. godine u Domu omladine je počeo da radi Bluz i džez klub St. James, nastavljajući tradiciju nekadašnjeg džez i bluz kluba DOB. Klub je radio sve do početka NATO bombardovanja, marta 1999. godine, a u njemu su, osim domaćih bluzera, nastupali i brojni istaknuti inostrani izvođači, među kojima i Lari Garner, Ripof Raskoljnikov, Hans Tejsink, pa čak i Bob Geldof.

 

U programu za mart predstavljemo:

05.03. u 21h The Cotton Pickers

12.03. u 21h Di Luna Blues Band

19.03. u 21h The Untouchables

26.03. u 21h Sirova koža (Raw Hide)

Komentari