RESONATE 2013//Koncert: Mouse on Mars

Karte za muzički program Resonate festivala  su ograničene i u prodaji su po ceni od 1.300 din na blagajni Doma omladine.

Mouse on Mars duo iz Kelna i jedan od najvažnijih umetničkih kolektiva digitalne generacijenastupiće u proširenom sastavu, sa gostujućim bubnjarem, što obećava posebno dinamičnu noć.

 

Sredinom devedesetih su zahvaljujući svoja tri prva albuma definisali mogućnosti nove elektronske muzike, gradeći most između tog zvuka i Krautrocka koga je sa sobom sedamdesetih donela prva nemačka autentična rock generacija.

Debi album „Vulvaland“ je doneo potpuno novo sazvučje, u kome su se svirani delovi ukrštali sa elektronskim u neverovatnom miksu gde nije bilo važno odakle dolazi koji zvuk. Mešavina digitalnog i analognog koju su oni prvi formulisali potom je poslala njihov zaštitni znak na izdanjima koja su preokrenula naše shvatanje muzike. U savremenom čitanju paralelne pop istorije cela jedna generacija savremenih autora okreće se opet njima kao inspiraciji i putokazu šta je sve sa pesmom dozvoljeno uraditi. Umetnička vizija ovog dua i dalje je elektronska zvezda vodilja mnogima, pa na najnovijem albumu “Parastrophics” (2012) ujedinjuju snage sa sjajnim Modeselector, mladim berlinskim tvorcima base-techna.

 

  

 

Resonate festival će se održati od 21. do 23. marta 2013. u Domu omladine Beograda. Festival okuplja istaknute umetnike sa ciljem da se podstaknu napredne debate o poziciji i ulozi tehnologije u umetnosti i kulturi. Jedinstvena prilika da svi zainteresovani  saznaju više o radu vodećih svetskih umetnika, mislilaca i obrazovnih institucija u Evropi. Ukoliko želite više od festivala – dođite na Resonate. Dovoljno je veliki da obuhvati oblasti koje se protežu od softverskog inžinjeringa do teorije vizuelnih umetnosti. Učešće više od 40 umetnika i stručnnjaka kroz niz aktivnosti, uključujući predavanja, radionice, debate i muzički program – čini nastavak istraživanja granica između umetnosti, medija i tehnologije.

 

Ukoliko želite da saznate više o Resonate festivalu kao i o kompletnom dnevnom programu posetite http://www.resonate.io.

Napomena: Resonate je inicijativa NGO organizacije Magnetic Field B u saradnji sa CreativeApplications.Net i Domom omladine Beograda.

Kontakt za medije: press@resonate.io

Komentari