KONCERTI NA ZIDIĆU: THE BITE

Dom omladine Beograda predstavlja novu mini letnju scenu – zidić na Platou Milana Mladenovića!

Ideja o bendu koji će imati energiju punk-a, čvrste rock’n’roll rifove, pevljive refrene i osećajnost blues-a javila se još pre mnogo godina. Ideja je sazrevala, dok su članovi svirali po raznim bendovima, menjala se i THE BITE je tražio ljude koji su rasli na ulicama, i koji imaju tu „glad“ potrebnu za dobru svirku.

Ljude koji su bili i biće deo ekipe, a opet mogu da doprinesu svojim sopstvenim pečatom, potpisom, ljude koji slušaju, sviraju i žive različitu muziku, a mogu bez problema da stanu rame uz rame i naprave nešto novo.

Prva postava THE BITE-a, bila je: MILA-vokal, MLADEN–bubnjevi, IGOR-bas, SLOBA-gitara, BOJAN-lead gitara. U vreme kada Mila odlazi, bend snima svoj prvi demo snimak u novembru 2003. godine, u studiju „AMADEUS“. Snimak je rađen „live“ sa svim snimljenim instrumentima sem vokala, koji će Una (URLIK BESNOG PILETA), novi vokal, u februaru 2004 dosnimiti. Produkciju radi Đura ( ex EYESBURN), koji će kasnije raditi sa mnogim zvučnim imenima domaće i strane scene. Prvi zvanični snimak snimaju u studiju kod Dadija ( ZONA B), koji radi i produkciju. S obzirom na svoje veliko iskustvo i kao muzičara blues benda, i producenta, Dadi daje svoj pečat u sirovu energiju svirke THE BITE-a. Na snimku kao prateći vokal gostuje i prva pevačica Mila. Od 2006, na mesto Mladena, koji prelazi na gitaru, jer i jeste gitarista, vraća se Sloba, ali na bubnjevima, međutim opet ubrzo napušta bend, da bi posle Borka ( ex PARTIBREJKERS), na njegovo mesto za bubnjevima došao Miša (ANTI-DOTE). Nakon što je Una napustila bend, krajem 2010-e grupi se pridružuje Julijana Vincan (HIMERA). U novembru 2011, bend ulazi u studio, i snima EP, MAKE YOU MINE, sa pet pesama, snimljenih uživo kod Bareta u “BARE WIRED”. Za pesmu “The Bite” je snimljen i spot na kojem gostuje glumac Miloš Vojnović, a režiju i montažu je uradio Bratislav Vidanović. Nakon pobede na Majskoj gitarijadi u Požarevcu, učešću na brojnim gitarijadama i festivalima (Šumadija fest, Live shot, Prnjavorstock itd), i turneje “BEZ ŠMINKE”, bend ponovo ulazi u studio i snima EP “Make you mine” na kojem se nalaze četiri pesme. Očekuje se uskoro i album, na kojem će gostovati i nekoliko renomiranih muzičara. Nekoliko pesama sa albuma će biti urađene i na srpskom jeziku.

Kao bend koji se orijentisao na klupske svirke, THE BITE od početka svira po raznim klubovima u Beogradu i drugim gradovima. Iako najbolje zvuči na velikim koncertima, bend ostaje pri stavu da je kontakt sa publikom veoma bitan, i da ne treba bežati od „malih“ svirki. Od EXIT-a do raznih manjih festivala, pa sve do klubova u koji staje jedva 50-ak posetilaca, THE BITE širi svoju publiku, pružajući im ono što jedan pravi rock’n’roll bend treba da ima, veliku i neumornu energiju, pevljive pesme sa sloganskim refrenima, i što je najbitnije dobar provod!

 

 

/////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Zidić na Platou Milana Mladenovića tokom leta će svakog petka od 20 do 21h biti pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače. Ugostićemo i neke od bivših omladinaca, koji su i dalje mladi duhom i imaju sveže ideje.

 

Plato ispred Doma omladine zove se po Milanu Mladenoviću, frontmenu Ekatarine Velike, muzičaru koji predstavlja jednu od najznačajnijih figura u našoj popularnoj muzici, osobi koja je umećem, integritetom i stavom inspirisala mlađe generacije. Neki od najvećih uspeha njegove grupe vezani su upravo za Dom omladine Beograda. Nema ničeg logičnijeg, nego da se baš sa ove lokacije nova energija i muzika usmere pravo u centar grada.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju i najkreativniju stranu.

Publika će, takođe, imati priliku da se zabavi, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada. Pozivamo đake i studente koji raspust provode u Beogradu, ali i ostale naše sugrađane i goste glavnog grada, na jedinstveno muzičko druženje i uzbudljiv početak vikenda. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje.

Započnimo svaki vikend uz besplatnu zabavu na otvorenom – Dom omladine organizuje vam susret sa ljudima koji žele da ulice Beograda ispune muzikom i dobrim raspoloženjem!

Komentari