KONCERTI NA ZIDIĆU: AmanZaman

Dom omladine Beograda predstavlja novu mini letnju scenu – zidić na Platou Milana Mladenovića!

AmanZaman je reggae/dub/ska bend iz Svilajnca, nastao 2008. godine i čini ga stalnih 6 od ukupno 10 članova, i jos desetak prijatelja koji nastupaju zajedno sa bendom, zaduženi za ludačku atmosferu na koncertima.

Osnovali su ga Danilo Marinković (vokal), Strahinja Starinac i Marko Govedarović (gitare), Vuk Starinac (bas) i Ivan Korunović (bubnjevi) i to je bila prva postava benda. Godine 2009. bendu se priključuju novi članovi, Predrag Perović (klavijature) i Mladen Bosner (perkusije) kao i ženski vokal Ljubica Marinković. Početkom 2010. godine u bend dolazi Aleksandar Lazić (saksofon), i najnoviji član od 2012. godine,  Dragan Pavlović (truba)…

Bend je u okviru dve dosadašnje turneje održao preko 100 koncerata u regionu  (Beograd, Novi Sad, Niš, Kraljevo, Svilajnac, Kragujevac, Pozarevac, Pirot, Kosovska Mitrovica, Zaječar, Zrenjanin, Užice, Gornji Milanovac, Kostolac….) i nastupao po viđenijim festivalima (Trenchtown Festival, HepiCentar Festival, Uhvati Ritam, Prnjavorstock, Majska Gitarijada)…

U Septembru 2011. bend izdaje debi album “Samo neka Gori” za nezavisnu izdavačku kuću BALKANS HI FI, za celu teritoriju Ex Yu prostora. Trenutno je aktuelan singl “Duvaj ga!” sa kojim najavljuju novi album.

AmanZaman šalje poruke Mira, Ljubavi, Pozitivnih misli, Tolerancije, Ravnopravnosti, Jednakosti i Poštovanja! Pozitivna i ogromna energija, virtuoznost muzičara i inspirativna atmosfera na nastupima su jedni od kvaliteta koji izdvajaju ovaj bend od ostalih!

 

   

 

 

/////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Zidić na Platou Milana Mladenovića tokom leta će svakog petka od 20 do 21h biti pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače. Ugostićemo i neke od bivših omladinaca, koji su i dalje mladi duhom i imaju sveže ideje.

 

Plato ispred Doma omladine zove se po Milanu Mladenoviću, frontmenu Ekatarine Velike, muzičaru koji predstavlja jednu od najznačajnijih figura u našoj popularnoj muzici, osobi koja je umećem, integritetom i stavom inspirisala mlađe generacije. Neki od najvećih uspeha njegove grupe vezani su upravo za Dom omladine Beograda. Nema ničeg logičnijeg, nego da se baš sa ove lokacije nova energija i muzika usmere pravo u centar grada.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju i najkreativniju stranu.

Publika će, takođe, imati priliku da se zabavi, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada. Pozivamo đake i studente koji raspust provode u Beogradu, ali i ostale naše sugrađane i goste glavnog grada, na jedinstveno muzičko druženje i uzbudljiv početak vikenda. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje.

Započnimo svaki vikend uz besplatnu zabavu na otvorenom – Dom omladine organizuje vam susret sa ljudima koji žele da ulice Beograda ispune muzikom i dobrim raspoloženjem!

Komentari