KONCERTI NA ZIDIĆU: SHARKS, SNAKES & PLANES

Dom omladine Beograda predstavlja novu mini letnju scenu – zidić na Platou Milana Mladenovića!

Sharks, Snakes & Planes (ajkule, zmije & avioni) je bend koji se rodio krajem 2010. godine u staroj Beogradskoj industrijskoj zoni. Tematika kojom se bend bavi je mešavina raznih primalnih emocija, životnih priča i sam pokušaj da se publici ponovo prenese poruka o nekakvoj iskrenosti i prijateljstvu, koja se zagubila negde u toku prethodne decenije. 

“Šta moze da ujedini čoveka?”. Zajednički strah, nevolja, odnosno zajednički neprijatelji. S obzirom da ljudi upravo najviše gaje fobije prema ajkulama, zmijama i avionima, bend je uspeo da dobije naizgled nasumično ime. Kako se gore pomenute tri stvari razlikuju, tako se razlikuje i muzički ukus između članova benda: Marko Mićanović/vokal, Mladen Miljuš/gitara, Ivan Petrović/gitara, Đorđe Paligorić/bas, Darko Ćosović/bubnjevi.

Zvuk koji ih odlikuje je grunge iako se čuju i razni drugi uticaji srodnih žanrova.

Tekstovi su napisani na više jezika-srpski, engleski, španski. Sa pesmom “Crni gnoj” su se probili na 3.mesto Jelen Top10 liste. Prvo izdanje, EP “Nebeska mehanika” izlazi u septembru 2013.godine.

Do sada su održali preko 60 koncerata u zemlji i regionu.

 

  

 

/////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Zidić na Platou Milana Mladenovića tokom leta će svakog petka od 20 do 21h biti pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače. Ugostićemo i neke od bivših omladinaca, koji su i dalje mladi duhom i imaju sveže ideje.

 

Plato ispred Doma omladine zove se po Milanu Mladenoviću, frontmenu Ekatarine Velike, muzičaru koji predstavlja jednu od najznačajnijih figura u našoj popularnoj muzici, osobi koja je umećem, integritetom i stavom inspirisala mlađe generacije. Neki od najvećih uspeha njegove grupe vezani su upravo za Dom omladine Beograda. Nema ničeg logičnijeg, nego da se baš sa ove lokacije nova energija i muzika usmere pravo u centar grada.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju i najkreativniju stranu.

Publika će, takođe, imati priliku da se zabavi, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada. Pozivamo đake i studente koji raspust provode u Beogradu, ali i ostale naše sugrađane i goste glavnog grada, na jedinstveno muzičko druženje i uzbudljiv početak vikenda. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje.

Započnimo svaki vikend uz besplatnu zabavu na otvorenom – Dom omladine organizuje vam susret sa ljudima koji žele da ulice Beograda ispune muzikom i dobrim raspoloženjem!

Komentari