KONCERTI NA ZIDIĆU: Radioaktiv

Dom omladine Beograda predstavlja novu mini letnju scenu – zidić na Platou Milana Mladenovića!

Radioaktiv: Naziv ove grupe i organizacije je nastao iz prvobitnog imena „Radioaktiv Break Zone“ (RBZ), koji je bio skup B-boyeva, uglavnom sačinjen od nekoliko osnovaca koji su se bavili isključivo brejk densom i crtanjem grafita…. Kako je vreme odmicalo, njihovo znanje se proširilo i na druge grane hip-hop kulture, tako da je element MC-inga prevagnuo i postao najučestalija aktivnost članova ove ekipe.

Danas je to osnovna ali ne i jedina aktivnost kojom se bave – pored snimanja pesama, performansa freestyle veština, ova skupina se takođe bavi organizacijom raznih vrsta događaja, manifestacija, takmičenja, sve u cilju promocije, afirmacije i podrške razvoja hip hop kulture.

 

 

   

 

 

/////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Zidić na Platou Milana Mladenovića tokom leta će svakog petka od 20 do 21h biti pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače. Ugostićemo i neke od bivših omladinaca, koji su i dalje mladi duhom i imaju sveže ideje.

 

Plato ispred Doma omladine zove se po Milanu Mladenoviću, frontmenu Ekatarine Velike, muzičaru koji predstavlja jednu od najznačajnijih figura u našoj popularnoj muzici, osobi koja je umećem, integritetom i stavom inspirisala mlađe generacije. Neki od najvećih uspeha njegove grupe vezani su upravo za Dom omladine Beograda. Nema ničeg logičnijeg, nego da se baš sa ove lokacije nova energija i muzika usmere pravo u centar grada.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju i najkreativniju stranu.

Publika će, takođe, imati priliku da se zabavi, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada. Pozivamo đake i studente koji raspust provode u Beogradu, ali i ostale naše sugrađane i goste glavnog grada, na jedinstveno muzičko druženje i uzbudljiv početak vikenda. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje.

Započnimo svaki vikend uz besplatnu zabavu na otvorenom – Dom omladine organizuje vam susret sa ljudima koji žele da ulice Beograda ispune muzikom i dobrim raspoloženjem!


Komentari