ETHNO FUSION FEST u DOB-u

Usled najavljenih loših vremenski uslova u nedelju, 23. juna, umesto u Bašti beogradske sinagoge planirani program na Ethno Fusion Festu biće prebačen u Dom omladine Beograda.

Koncerti Svetlane Spaić & Kitke i grupe Kal, biće održani u sali Amerikana sa početkom u 20:30h. Ulaznice možete kupiti na ulazu sat vremena pre početka programa.

Ethno Fusion Fest neguje saradnju među muzičarima koji potiču iz različitih kultura i istražuju bogate kulturne sinteze koje postoje među muzikama regiona.

 

U 20:30 Kitka & Svetlana Spajić

Kitka je Američki vokalni Ansambl inspirisan tradicionalnim vokalnim tehnikama Istočne Evrope. Kitka teži da proširi granice folk muzike kao žive savremene umetničke forme. Ovaj projekat nastao je u saradnji sa Svetlanom Spajić koja je jedna je naših najboljih izvođača tradicionalne Srpske i Balkanske pesme.

Nastup Kitka delimično je omogućen podrškom “Fonda za Zajedničko Razumevanje” i “Fondacije za Umetnost Srednjeg Atlantika”  preko internacionalnih umetnika SAD u partnerstvu sa “Nacionalnom Zadužbinom za Umetnost” i “Andrew W. Mellon  Fondacijom”.

www.kitka.org
www.svetlanaspajic.com

U 21:30  KAL Rock’n’Roma

KAL je urbani romski bend iz predgrađa Beograda. Muzički stil koji je ovaj bend kreirao zapadni kritičari su nazvali Rock’n”Roma i to svakako najbolje oslikava njihovu muziku. Od 2006-te godine, kada su otpočeli svoju karijeru, do sada, u inostranstvu su odsvirali preko 400 koncerata. Nastupali su na najznačajnijim domaćim, evropskim i svetskim festivalima i postigli zavidnu evropsku karijeru. Dovoljno je reći da su svirali na festivalima poput Roskildea u Danskoj, Fuzion Festivala u Berlinu, Pepsi Sziget Festivala u Budimpešti kao i na domaćem EXIT Festivalu.

Dragan Ristić – vokal, gitara, Boris Kostić – harmonika, Milorad Jevremović – violina, Slaviša Pavlović – bas, Milos Velicković – bubanj, Aljosa Malek – kreator tona

www.kalband.com

Komentari