Koncert: ELVIS JACKSON

Grupa Elvis Jackson, koja spada u red najboljih u regionalu i koja svake godine održi po nekoliko evropskih turneja, pred izlazak novog albuma održaće tri koncerta na prostoru nekada zajedničke države.
Duže vreme nisu nastupili u Srbiji, ali su usled učestalih poziva odlučili da ovoga puta održe dva koncerta, u Beogradu i Novom Sadu. U glavnom gradu Srbije nastupiće 12.04. u sali Amerikana Doma omladine, a ulaznice po ceni od 700 din su u pretprodaji preko EVENTIM mreže.

 

Elvis Jackson redovno su, tokom godina, nastupali u klubovima ali i na festivalskim pozornicama u Srbiji. Podsećanja radi, u više navrata svirali su na Exit festivalu, a poslednji nastup imali su na Main stage-u zajedno sa Faith No More, dok su pre toga bili učesnici Beerfesta, a u Dom omladine Beograda vraćaju se posle osam godina. Album »Against the Gravity« su predstavili kao predgrupa Faith No More na evropskoj turneji, u poslednje vreme imali su dve uzastopne turneje u Engleskoj, a producent albuma bio je basista pomenute kultne američke grupe, Bill Gould.

Ovog puta srpskoj i bosanskohercegovačkoj publici prestaviće presek svojih najvećih hitova, ali ineke od pesama sa predstojećeg novog albuma, koji će biti prezentovan i na mnogobrojnim festivalima i velikoj balkanskoj turneji tokom 2013. godine. Važno je istaknuti da Elvis Jackson ove godine slave 15. godina delovanja i da su objavili četiri izuzetno uspešna albuma, deset video spotova, bili prisutni na mnogim stranim kompilacijama i održali više evropskih turneja (prošle godine dve u Velikoj Britaniji), te svoju muziku prezentovali na najvećim evropskim festivalima, kao što su Exit festival, In Music fest, Dunauinselfest, Sziget fest, Burgast fest, Rock For People, Rototom Sunsplash, Beerfestival, Azfest, Serengeti, Devilside, i mnogi drugi.

Zanimljivo je da su se dve numere benda Elvis Jackson nedavno našle u igrici “Filip Flisar Ski Cross”, koja je proglašena za najbolju u februaru mesecu.

Dan posle Beograda, Elvis Jackson će nastupiti u novosadskoj Fabrici. Na kraju ove mini turneje očekuje ih koncert u Sarajevu, 14. aprila u klubu Cinemas (ex Sloga).

 


 

 

Više informacija o bendu:
www.elvisjackson.com
www.myspace.com/elvisjacksonband
www.facebook/ElvisJacksonmusic

Komentari