Koncert: The Bestbeat

U subotu 27. decembra sa početkom od 20 časova, u Velikoj sali Doma omladine Beograda, beogradski Beatles tribute sastav The Bestbeat, održaće koncert kojim će obeležiti nekoliko jubileja i podsetiti publiku na atmosferu ranih koncerata liverpulske četvorke.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 400 dinara, na Blagajni Doma omladine Beograda i preko EVENTIM mreže.

 

Izložbom ilustrovanih plakata koji su nastali inspirisani tekstovima Džona Lenona, a koji su delo studenata i profesora Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, podsetićemo se i knjige “U ličnom spravopisu” koja  beleži pedeseti rođendan.

Ove godine se navršava i pedeset godina od premijere filma “A hard day’s night” i objavljivanja istoimenog albuma. Šezdesetih godina prošlog veka, nakon prve posete Americi i nastupa kod čuvenog voditelja Ed Sullivana, Beatlemania je zahvatila čitavu planetu i nastavila da traje do danas. Jedno od najbitnijih zdanja za razvitak rok muzike kod nas beogradski Dom omladine izgrađen je te, za popularnu muziku, značajne 1964. godine.

The Bestbeat će ovom prilikom, pored brojnih neizostavnih hitova Beatlesa, izvesti sve pesme sa albuma A hard day’s night i povesti vas u vreme crno-belih filmova i singl ploča. Nakon uspešne koncertne godine i nastupa u Francuskoj, Švajcarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Engleskoj, gde su u Liverpulu nastupili 14 puta, The Bestbeat vas pozivaju na veliku prednovogodišnju Beatles zabavu – We hope you will enjoy the show!

Grupa The Bestbeat je nastala 2005. godine i čine je:
Vladimir Banovčanin kao John Lennon
Damjan Dašić kao Paul McCartney
Marko Ćalić kao George Harrison
Vitomir Milićević kao Ringo Starr
 

Bestbeat nastupa na instrumentima i pojačalima kakve su koristili Beatlesi, u vernim reprodukcijama kostima iz različitih faza karijere, sa prepoznatljivim frizurama, a same kompozicije se izvode u orginalnim aranžmanima i tonalitetima, kao da su u pitanju dela klasične muzike. Da bi svaka sličnost bila potpuna, bilo je bitno imati i levorukog basistu.

Povodom pedesetogodišnjice od izdavanja prvog singla, Love me do, najtiražniji američki magazin – Newsweek, uvrstio je Bestbeat među trideset najboljih svetskih Beatles tribute sastava. U avgustu ove godine bend je nastupio u Engleskoj na prestižnom festivalu Beatle week, koji se preko trideset godina održava u Liverpulu, a organizator festivala je Cavern klub, u kome su Beatlesi svirali 292 puta.

 

Komentari