Koncert: STRAY DOGG i specijalni gosti TI

Stray Dogg vas poziva na specijalno veče u Amerikani Doma omladine u petak 6. decembra – na koncert kojim će se na pravi način, na velikoj bini najboljeg koncertnog prostora u gradu, i uz specijalne goste – grupu Ti – zahvaliti svima na jednoj neverovatnoj godini u njihovoj karijeri. 

Ulaznice za koncert grupa Stray Dogg i Ti u Domu omladine Beograda mogu da se kupe na svim prodajnim mestima Eventima, kao i na blagajni DOB-a. Улазнице по претпродајној ceni od 400 dinara су распродате, dok у продаји још увек има улазница по редовној цени од 600 dinara.

Tokom 2013. Stray Dogg su svirali zaista gde god su ih zvali. U februaru su prvo delili vreme na bini sa legendarnim osnivačem American Music Club, Markom Ajcelom (Mark Eitzel) i njegovim bendom, a potom su za odabrane upriličili  jedan melanholični “Dan zaljubljenih”. U maju su organizovali nezaboravni “Americana Night Festival” sa Anom Ćurčin, Wooden Ambulance i On Tour i učestvovali u pozorišnoj predstavi “Pohvala ljubavi”. Neumorno su krstarili Srbijom tokom serije besplatnih koncerata celog leta, ali i obilazili obožavaoce u Hrvatskoj i BiH. Učestvovali su na brojnim lokalnim i regionalnim kompilacijama, obradili Bonija “Prins” Bilija (Bonnie “Prince” Billy) za “Pesme ispod pokrivača”,  i poklonili svoju potpuno novu pesmu “What Could Have Been” kampanji “65plus: Stari nisu stvari” za naše starije sugrađane…I uživali, i to potpuno i bez kočnica: u sviranju, pevanju, putovanjima, probama, druženju…

Fanovima su krajem oktobra poklonili i novu verziju pesme “Time” sa njihovog drugog studijskog albuma “Fire’s Never Wrong“, na kojoj gostuje genijalni Devendra Banhart i koju prati još jedan nesvakidašnji spot za razmišljanje i prepričavanje (u režiji Marije Strajnić i Miloša Jaćimovića).

Posle dva studijska albuma i nekoliko desetina koncerata, Stray Dogg su spremni za nove izazove. Muzički nikad spremniji, usvirani, željni i raspoloženi žele da godinu završe u velikom stilu. Sviraće pesme sa oba albuma, neke u radikalno drugačijim aranžmanima, mnoge obogaćene novim detaljima i senzibilitetom, uz par obrada i poneko iznenađenje.

Specijalni gosti na koncertu u “Amerikani” biće najzabavniji beogradski muzički tandem – Trajče i Ilija, koje svi znaju kao Ti. Njihov debitantski album “samo što nije gotov”, ali Ti već imaju antologijske hitove za horsko pevanje gde god da sviraju: “Da ti želim dobra jutra”, “Vidimo se”, “Koliko dana”, “Ja tebe nemam”… i sasvim je sigurno da se niz neverovatnih pesama neće zaustaviti još dugo, dugo… Koncerti grupe Ti ozrače sve oko sebe čistom srećom i radošću, koje će vas “držati” bar još nekoliko nedelja kasnije.

 

Stray Dogg je beogradski bend koji je nastao 2011. godine i koji svoj zvuk bazira na melanholičnom indie rocku. Izdali su dva studijska albuma, prvi album ”Almost”  a zatim i 2012. godine ”Fire’s Never Wrong” na kojem sarađuju i sa američkim kantautorom Devendrom Banhartom na pesmi ”Time”, koja je ujedno i poslednji singl za koji je urađen i video spot. Pored Dukata oko čijeg kantautorskog rada nastaje bend, tu je još pet članova, Ana i Jelena, na violini i klaviru, zatim Marko na gitari, i Vlada i Relja na basu i bubnju. Bend je svirao u svim većim gradovima u zemlji i regionu, kao i na bitnijim festivalima, a ove godine Stray Dogg je napravio i svoju prvu turneju u okviru koje su obišli deset gradova u Srbiji u kojima do tad nisu svirali.

http://straydogg.bandcamp.com/

 

   

 

 

Grupa Ti je psihodelični pop duo iz Beograda koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski. Obojica rodom iz Makedonije, upoznali su se u Beogradu, u zgradi BIGZa,
i u leto 2012. osnivaju grupu Ti. Probe imaju u dnevnoj sobi Ilijinog stana, gde Trajče svira elektronski bubanj, Ilija gitaru i bas sintisajzer, dok obojica pevaju. Ilija je prethodno svirao u grupama Petrol i Meatmarket, a Trajče u bendu White Noise in a White Room i Čistilište.
Muzika grupe Ti je puna pamtljivih i često sanjivih melodija Dunijeve gitare, punih i prijatnih bas deonica na sintu, sjajnog dvoglasa i jednostavnih hipnotičkih tekstova i Trajčetovih ritmova koji obuzimaju i stvaraju prijatnu atmosferu lenjeg kišnog popodneva provedenog sa suve strane prozora ili kasnog buđenja u danu bez mnogo obaveza.

http://grupati.bandcamp.com

 

Komentari