Koncert: DOGHOUSE

Gosti: BLANKFILE, SHOPLIFTERS
Cena ulaznice: 400 dinara
Legendarni beogradski pank rok bend DOGHOUSE ponovno nastupa nakon sedam godina pauze!

Bend koji je svojevremeno bio jedan od utemeljivača kalifornijskog pank rok zvuka na ovim prostorima izdao je u periodu 1998 – 2006. četiri izuzetno cenjena albuma, i stekao status jednog od najvažnijih pank bendova u Srbiji a i šire.

DOGHOUSE započeo je sa radom još davne 1998 godine , nakon par godina objavjuje svoj prvenac pod nazivom “Trax” . Koncertna promocija u Beogradu je takođe bila zakazana u Klubu Doma omladine, koji je za tu priliku bio rasprodat .

Godine 2002. izlazi drugi album pod nazivom “Promised Land” , i slede nastupi po većim festivalima kao i po gradovima u regionu .

Godine 2004. izlazi EP “October“, a podrazumevana koncertna aktivnost se nastavlja. Nažalost, sredinom 2006. godine bend prestaje sa radom .

Sada, nakon više od sedam godina, u originalnoj postavi, 7. decembra 2013. godine, DogHouse pravi svoj prvi koncert!

Pored DogHouse, nastupiće i beogradski bend Blankfile. Blankfile su nastali 2002. godine, a još uvek aktuelni istoimeni EP garantuje ljubiteljima tvrđeg zvuka odličan provod. Nakon njih na binu će izaći novosadski bend Shoplifters, čiji se zvuk može porediti sa bendovima poput Descendents, The Replacements, Lemonheads, Husker Du i njima sličnim.

 

Komentari