Koncert: Space Eater

Beogradski trash metal bend Space Eater održaće koncertnu promociju albuma “Passing through the Fire to Molech”, u subotu 1. novembra u Klubu Doma omladine Beograda.

Koncert počinje u 21 čas, a cena ulaznice je 200 dinara.

Kao podrška, uz njih će nastupiti i bendovi Alitor i Marica.

SPACE EATER je osnovan u oktobru 2004. od strane Boška Radišića. Nakon kompletiranja postave (Karlo Testen – bas, Stanislav Šaršanski – gitara, Nemanja Pavlović – gitara, Nikola Roglić – bubanj), bend snima prve demoe “Live in Studio 6” i “Bombs Away”. Drugi demo je proglašen demom meseca u Metal Hammer časopisu i ostvaruje ugovor s izdavačkom kućom I Hate Records za koju 2007. izlazi album prvenac “Mercyful Angel”. Na leto 2009. godine dešava se tragedija, Boško Radišić i njegova sestra, poginuli su u požaru u zgradi u  kojoj su stanovali. Bend odlučuje da nastavi i da održi Boškovu viziju živom. U novoj postavi (Luka Matković Tower – gitara i vokal, Marko Danilović Tihi – bubanj), bend snima album “Aftershock“, sa pretežno Boškovim pesmama i trakama njegovih vokala sa demo snimaka. Ovaj album se pojavljuje i na LP ploči. “Ninja Assassin” demo sa novim pesmama izlazi 2012. godine i najavljuje snimanje novog albuma. Nakon toga je usledila turneja po Evropi s novim gitaristom (Đorđe Luković) i bendom Infest i potpisivanje ugovora s nemačkom kućom Pure Steel Records. Za njih 2014. izlazi album “Passing Through the Fire to Molech” i pojavljuje se prvi spot za pesmu “A Thousand Plagues”. Najavljena je i evropska turneja sa bendom Alitor u novembru 2014. gde će se promovisati novi album.

 

   

 

ALITOR je thrash metal bend iz Inđije, nastao 2011. godine. Decembra 2012. godine, bend objavljuje svoj prvi demo/ep pod nazivom ,,Embittered”. Dobre recenzije EP-a su ohrabrile Alitor da već krajem 2013. Počne sa snimanjem prvog full length albuma ,,Enternal Depression” koji je izdat 28. avgusta 2014. godine od strane izdavačke kuće ,,Witches Brew” iz Nemačke. Bend je trenutno u fazi promocije albuma, sa što je moguće više svirki, a evropska turneja sa Space Eaterom zakazana je za novembar ove godine.

 

MARICA je bend iz Niša koji je pokrenut u junu 2013. godine sa idejom da se svira i stvara agresivna i melodična metal muzika sa grupom ljudi koji su ponosni na dobro i posvećeni da promene loše stvari počevši od sebe. EP “Subliminal” dostupan je za besplatno preuzimanje na etiketi Tribal Rajber Labela.

Komentari