SRPSKO – HRVATSKI MEMENTO

Slobodan ulaz!

Zajednica Hrvata Beograda “Tin Ujević” organizuje manifestaciju, jedinstvenu na ovim prostorima, pod nazivom “Srpsko-Hrvatski memento”, koja ima za cilj, da kroz kulturno događanje, igru, pesmu, recital, film,…obnovi i ponovo poveže prekinute veze, pa i one najplemenitije i najvrednije, veze koje uspostavlja srce sa srcem i čovek sa čovekom.
 

Zajednica Hrvata Beograda “Tin Ujević” i Vijeće Srpske Nacionalne Manjine u gradu Splitu, podpomognuti od Poglavarstva grada Splita, pripremaju zajedničku priredbu, na način, da svaka zajednica izvede sopstveni program iz oblasti kulture u trajanju od po 40 min. Ovo će biti treći održani (prvi sa SKD “Prosvjeta”  iz Zagreba) susret za protekle četiri godine, sa namerom i željom da prerastu u tradicionalne manifestacije.

Tom prilikom članovi kulturnog vijeća »SNM» iz Splita, predstaviće se i još bolje upoznati beogradsku publiku rezultatima svoga rada. Nastupiće ženski pevački hor (22) SKD “Prosvjeta” iz Splita, sa pesmama iz repertoara, od etno-tradicionalnog do savremenog, zatim, biće takođe, prikazan dokumentarni film (30min) o manastirima u Dalmaciji (Krupa, Krka, Dragović), itd…kao gosti u programu, predstaviće se i Operski studio Narodnog pozorišta u Beogradu, a program će voditi Aljoša Vučković

Komentari