Koncert: Sharks, Snakes & Planes i Bolesna Štenad + Vizelj

U subotu, 13. decembra u 21h, grupe Sharks, Snakes & Planes i Bolesna Štenad će održati zajednički beogradski koncert u Domu omladine Beograda, a kao njihovi gosti nastupiće perspektivni sastav Vizelj. Ulaznice su u prodaji preko EVENTIM mreže, kao i u prodavnici FELIX Shop, TC Sremska. Cena: u pretprodaji do 12. decembra 400 din, na dan koncerta 600 din.

 

SHARKS SNAKES & PLANES (ajkule, zmije & avioni) je bend koji se rodio krajem 2010. godine u staroj Beogradskoj industrijskoj zoni. Tematika kojom se bend bavi je mešavina raznih primalnih emocija, životnih priča i sam pokušaj da se publici ponovo prenese poruka o nekakvoj iskrenosti i prijateljstvu, koja se zagubila negde u toku prethodne decenije. “Šta moze da ujedini čoveka?”. Zajednički strah, nevolja, odnosno zajednički neprijatelji. S obzirom da ljudi upravo najviše gaje fobije prema ajkulama, zmijama i avionima, bend je uspeo da dobije naizgled nasumično ime. Kako se gorepomenute tri stvari razlikuju, tako se razlikuje i muzički ukus izmedju članova benda, što se može primetiti pri svakoj pesmi. Iako ponekad dovodi do konflikta, opet doprinosi jedinstvenosti pesama, a i činjenici da će skoro svako moći da nadje nešto što prija njegovom sluhu…

 

  

 

 

“Bend Bolesna štenad je nastao tako što smo kupili priručnik o spravljanju bendova i napravili ga po Modelu broj 14b ( Model 14b podrazumeva da u bendu imate dve ribe, jednog automehaničara i jednu lamu. Pre upotrebe dobro promućkati). Neki su nas okarakterisali kao „pank stend-ap atrakciju“‘, drugi kao nešto najodvratnije što su ikada čuli, roditelji nas ne vole, a sve ostalo je manje važno. Moralna pitanja i propovedi su strogo zabranjeni u bendu. Mnogi misle da se kostimiramo za naše nastupe, ali mi stvarno nemamo ništa drugo da obučemo. Što se tiče muzičkih uticaja, volimo kad je razdeljak na sredini. Ako nas pozovete u narednih 30 minuta, dobijate dve pesme gratis i celodnevni boravak sa bendom u prirodnom rezervatu Mostarska petlja“, šaljivo o sebi pričaju članovi benda Bolesna štenad.

 

  

 

 

Bend VIZELJ osnovan je početkom 2013 godine. Prvi nastup odrzali su u klubu Blue Moon Pub 3. maja 2013 godine. Početkom 2014 godine uživo snimaju svoj prvi EP u studiju P3 u Bigz-u koji je izašao za kultnu izdavačku kuću Slušaj Najglasnije. Producent je Ivan Petrović (Sharks, Snakes and Planes). Trenutno su u procesu snimanja debi albuma.

 

Komentari