Koncert: Seven That Spells

Nakon uspešne godine i evropskih turneja, Seven That Spells, verovatno najznačajniji space-rock bend u regionu nastupiće i u Srbiji 20. decembra. Bend je u vrhunskoj koncertnoj formi pa možete očekivati ultimativni rock’n’roll događaj. Arhetipsko muzičko iskustvo direktno iz budućnosti.  Seven That Spells će svirati po prvi put u Beogradu u specijalnom izdanju: proširenoj postavi sa dva seta bubnjeva, još jednom gitarom i klavijaturama (ukupno 5 ljudi na bini). Tom prilikom promovisaće aktuelno izdanje “The Death And Resurrection Of Krautrock: IO” koje je dobilo odlične kritike u muzičkim magazinima širom sveta.

 

 
Moderan, agresivno-psihodelični zid zvuka koji sudara polimetriju i povremene vikinške napeve; Seven That Spells dolaze iz 23. veka gde je rok mrtav. Ti putnici kroz vreme i dimenzije svojim povratkom nastoje da spreče tragičan ishod dosadne istorije. Svi bitniji evropski festivali psihodelične muzike, turneja po Japanu, stalne EU turneje te 11 izdanja za svetske izdavačke kuće samo su neki od mnogih žigova udarenih u intergalaktički pasoš benda iz Hrvatske.

Koncert će se održati u Klubu Doma omladine Beograda (gosti: post-apokaliptični trubaduri Jastreb), a ulaznice će biti u prodaji na ulazu u klub na dan koncerta od 7 uveče. Prvih 77 posetilaca biće u mogućnosti da kupi ulaznicu po povlašćenoj ceni od 400, ostali po ceni od 600 dinara.

Dan pre beogradskog koncerta, Seven That Spells će u proširenom sastavu svirati u zagrebačkoj Tvornici kulture. Bend će u februaru na novu evropsku turneju, sviraće u Belgiji, Holandiji, Nemačkoj i Engleskoj.

Podsećamo vas na sjajnu vest da će Blake Fleming, originalni bubnjar u suosnivač kultnog rock sastava Mars Volta, svirati na poslednjem nastavku trilogije “The Death and Resurrection of Krautrock” koji će hrvatski bend Seven That Spells snimati tokom 2015. godine.

Novinar čuvenog magazina Pitchfork Joe Tangari u tekstu „My Decade in Music So Far“ uvrstio je pesmu  Seven That Spells „Terminus Est“ u 20 omiljenih pesama za period od 2000. do 2014. godine, ispred singlova bendova kao što su Arcade Fire, Wolf Parade, Thee Oh Sees, Savages i Vampire Weekend (http://pitchfork.com/thepitch/443-my-decade-in-music-so-far-joe-tangari)

O Seven That Spells su još pisali, izdvajamo samo nekoliko magazina:

„Apokaliptična progesivna svirepost Magme i virtuoznost Mars Volta“. (popmatters.com)

„Inspirativna i bezgranično kreativna umetnost“. (rock-a-rolla)

„Zamislite kad bi Frank Zappa i Sun Ra imali dete koje se druži s Nelom Clineom i Thurstonom Mooreom“. (chaindlk.com)

„Sveti zid buke koji može da zaustavi ratove i digne mrtve” (Terrascope)

 
Facebook: https://www.facebook.com/events/1537065319842680
 
Organizator koncerta je Digimedia PR, medijski sponzori su Balkanrock.com i NocturneMagazine.net.

Važni linkovi:
www.7thatspells.com
https://seventhatspells.bandcamp.com
https://www.facebook.com/STS777  

 

Komentari