Koncert: SELJAČKA BUNA, BRIGAND I NEMESIS

Veliki, najveći, najbolji koncert Bune ove godine! Poselo neslućenih razmera se dešava u samom centru grada, u najboljoj R’N’R zadruzi Beograda: Domu omladine! Bunari će prašiti preko sat i po vremena, ne dajući vam ni sekunde da obrišete znoj i iscedite pivo sa odeće. Kao gosti, i ovoga put, ništa manje kvalitetni ansambli: Brigand i Nemesis.

 

Nemesis – Ko je rekao da seljančice ne umeju da tuku metal? Setite se koliko je vaša baba mogla da ponese u cegerima sa pijace, a pošto su geni čudo, prenelo se i na mlađe naraštaje. Bend je nastao 2013. kada im je dosadilo da gledaju slatkaste bendove u kojima su žene napirlitane i tralalaču okolo. One su dokaz da i lepši pol ume da drekne, naročito ako ste spiskali pare na siguricu u kladži, da ume da naoštri gitare i da ne mora samo Mille Petrozza da bude metal. Ako volite Arch Enemy, Kreator, Death i ostalo, onda ćete voleti i 5 ljutih curica koje bljuju vatru. Pobednici Demo Masters turnira za tribute bendove 2014.

 

Brigand – Nastanjeni na njivama između Beograda, Pančeva, Nikšića i Podgorice, ovaj internacionalni bend, pod vođstvom jedinstvenog Velibora Nikolića, nastavak je benda Jewy Sabatay iz Pančeva. Ako ste nekad pokušali da izvučete IMT 533 traktor iz blata, znaćete koju težinu i prljavštinu ima Brigand, ali sve ukomponovano tako da vam uzburka sva osećanja, kao kad se naločete kvalitetne šljive. Ako vam fali grandža, alternative, ako vam se baš nešto slušao Sonic Youth ovih dana, ne slušajte njih, dođite da čujete Brigand. Imaju jedno zvanično izdanje iza sebe, album “Zaplešimo grešnici” (2013).

 

  

 

Seljačka Buna – Vaši omiljeni agrometalci su rešili da vas ovaj put dobrano zamore i oderu vam grla, natope odeću znojem i pivom, uz stare, oprobane hitove kao i nove, ekskluzivne sa predstojećeg albuma ‘Brljantin! Epik!’. O nama znate manje-više sve, al’ evo za ponavljače: Buna je nastala 2005, smorena sve zastupljenijim betonom i čelikom a manjkom njiva, prirode i pašnjaka. Do 2007. se bavismo oranjem i sađenjem dok nam nije došao zli Stipijus i spalio žito. 2010. godine se ponovo ujedinjujemo uzvatru, pakao i mač da vam smestimo osmeh na lice, pivo u ruku i ovcu u krevet. Borba za bolje sutra je tu, sa rukama visoko vinutim u vazduh i uz poklič: “BUNA JE POČELA!”

PROČITAJTE INTERVJU SA ČLANOVIMA BENDA “SELJAČKA BUNA”.

 

  

 

Satnica:

– 21:30 – 22:15 – Nemesis
– 22:30 – 23:30 – Brigand
– 23:45 – 01:15 – Seljačka Buna

Cena ulaznice: 300RSD

Komentari