Koncert: SELJAČKA BUNA

Bunarike i Bunari, dame i gospođo! Ovog 11. decembra (i slovima: jedanaestog decembra) u Domu omladine Beograda Buna vam priređuje jedno specijalno poselo. Naime, uvidom u našu analogno-digitalnu papirologiju i posredstvom lokalnog vidovnjaka (koji nam je pritom ukrao neke pare ali o tome drugom prilikom) došli smo do šokantnog saznanja. Naša mala zadruga slavi DESET GODINA POSTOJANJA! Tako je, cela decenija!

Počeli smo na maloj njivi gde je korov slobodno rastao a sad smo na pedes’ hektara ječma i hmelja, imamo neke živuljke i pijanog čuvara! Rešili smo da ovaj mali jubilej proslavimo kako mu i dolikuje – svirkom! Donećemo naše kante i buriće, napićemo Bradu i teraćemo ga da peva pesme iz Bosne, a i pozvaćemo neke goste. Sviraće se kompletan repertoar, a to znači: skoro-pa-dvajes-i-tri-pesme, kao što najavismo u Promo pesmi. Ovom prilikom ćete imati priliku i da čujete kompletan 2. album „Brljantin epik!“ koji se ubrzano krčka (pojačali smo vatru i dodali ljutu papriku) i čiju promociju planiramo naredne godine.

 Reč-dve o gostima: ovo poselo će nam upriličiti bend San debelih žena, beogradski rok bend koji svakodnevne životne probleme i težnje omladine iznosi glasno i sirovo, kroz satirične tekstove, što u principu znači da smo sami sebe pozvali kao goste, samo koju godinu mlađe i lepše.

Ako nismo bili dovoljno jasni, repete za sve: cela stvar se dešava u Domu omladine Beograda, 11.decembra, sa početkom u 21:30, ulaznice se mogu kupiti na ulazu u salu po ceni od 200 dinara.

Dođite da proslavimo jubilej jer kao što bi Vlada Džet rekao: “Prvih 100 godina je najteže”!

Vidimo se!

 

Satnica:

21:30 – 22:15 San debelih žena

22:30 – 00:15 Seljačka Buna

 

Seljačka Buna (agro-metal, Beograd) je nastala u Beogradu 2005. godine. i u raznim varijantama svira do kraja 2007. godine, kada se članovi razilaze na neodređeno vreme. Zbog interesovanja raje, bend se, sa izmenjenom postavom, okuplja ponovo u leto 2010. i počinje sa snimanjem demoa.

Uskoro sledi veliki broj svirki širom Beograda, gde bend nailazi na odličan odziv pubilke, imajući u vidu da je repertoar sačinjen uglavnom od autorskih pesama.

Početkom 2011. godine Buna objavljuje demo sa pet numera i nastavlja snimanje pesama za celokupan long-plej album. Za to vreme, pored Beograda, grupa svira i na Šabačkom letnjem festivalu, CMOK Festu u Crvenki, te u zagrebačkom Boogaloou kao predgrupa folk-pank sastavu Brkovi.

U novembru 2011. godine, Seljačka Buna objavljuje debi album Buna je počela za online etiketu SMP Music. Promocija albuma sledi.

Buna je od ponovnog okupljanja održala veliki broj koncerata širom Srbije i regiona i uglavnom biva pozitivno propraćena. U međuvremenu na YouTube kanalu izlaze nove pesme namenjene za drugi album, a avgusta 2013. i pesma “Boemska raspadija” kojom se najavljuje početak rada na drugom albumu “Brljantin! Epik!” koji je snimljen tokom 2015 i biće objavljen na proleće 2016.

Seljačka Buna svira samoproklamovani žanr agro-metal, gde je reč “agro” kombinacija tri različite terminologije:

– agro iz ‘agrikultura’ kao poljoprivreda, naglašavajući povezanost sa majkom zemljom i duhom seljaka-mučenika;
– agro iz ‘agresija’, naglašavajući energičnost njihove muzike, te pozivanje na bunt, otpor i konstantnu borbu koje u svojoj muzici propovedaju;
– agro kao univerzalni znak za skretanje pažnje na sebe iz World of Warcrafta i ostalih MMORPG-ova, ističući njihove (nikad dovoljno usahle) štreberske korene.

U muzici Seljačke Bune dominira metal zvuk sa primesama klasičnog roka, bluza i etna. Tekstovi su mahom humoristički, sa satiričnom crtom i blagom kritikom trenutnog stanja u državi i svetu. Bave se temama ljubavi, religije, narodne epike, te rock i pop stereotipa.

Kao svoje muzičke uzore navode: Tenacious D, System of a Down, DVDA, Electric Six, Faith no More, SMF itd.

Bend:
Ivan Veljković Brada – Vokal
Stevan Radoičić Šarki – Gitara, pomoćni vokal
Vuk Kazimirović Mali Vuk Vučina – Gitara, pomoćni vokal
Vuk Nikolić Gazda Vuja – Bas gitara
Marko Došen Shen-Do – Bubanj

Diskografija:
Buna je počela (SMP Music, 2011)

 

Download albuma:

http://www.mediafire.com/?66k4ne1pjyqr68o

Oficijelna Facebook stranica:

https://www.facebook.com/seljackabunabend

Oficijelni YouTube kanal:
http://www.youtube.com/user/SeljackaBunaBGD

Oficijelna Twitter stranica:

https://twitter.com/SeljackaBuna

Spot za pesmu „Hevi metal je to“
http://youtu.be/5djYHyfcap4

Spot za pesmu „Boemska raspadija“

http://www.youtube.com/watch?v=_n9xxA3QY8M

Kontakt:

seljackabuna@gmail.com

 
 

San debelih žena nastao je 2008. godine u Beogradu, s idejom da svakodnevne životne probleme i težnje omladine iznese glasno i sirovo, kroz satirične tekstove utkane u pretežno rok zvuk. Žanrovski, bend je evoluirao godinama i danas se u pesmama, sem rokenrola, mogu čuti motivi rege i ska muzike, kao i fanka, panka i bluza.

Nakon mnogih uspešnih nastupa i posle par kadrovskih izmena, bend odlučuje da snimi svoj prvi studijski album ”Dečije priče”, leta 2013. godine u studiju KROKODIL u Pančevu. Album je trenutno moguće poslušati na YouTube-u i SoundCloud-u.

Trenutno, bend promoviše svoj album prvenac i uveliko radi na materijalu za drugi album.

Oficijelna Facebook stranica:

https://www.facebook.com/San-debelih-%C5%BEena-673465392729586/?fref=ts

Komentari