Koncert: RIKARDA PARASOL TRIO

Cena ulaznice u pretprodaji 500 dinara, na dan koncerta 700 dinara.
U ponedeljak, 28. septembra od 21 čas, harizmatična Rikarda Parasol (Rykarda Parasol) i njen trio vraćaju se u Beograd gde će održati koncert u Domu omladine Beograda na kome će predstaviti novi, četvrti studijski album pod nazivom The Color of Destruction. Podršku će joj pružiti kamerni pop sving sastav Lorna Wing, koji je obeležio ovo leto nizom nastupa na festivalima.

Muzičarka razoružavajućeg glasa nam se već samim omotom albuma The Color of Destruction obraća sveprožimajućom bojom, bojom kidanja veza. Promena je konstanta Rikardinog rada. Koliko je njen prethodni album Against the Sun (2013) bio svojevrsni pogled iznutra, ravnodušni osvrt na svet – dalek i naoko hladan, toliko se ovaj novi dragulj čini ogrnut potpuno drugačijim ruhom. Zapljusnut plimom – on postaje plima, prepušta se njenim ritmovima i dubinama, plovi od čela, preko viole, violine, do flaute i snažnih vokala.

Iako svoj stil definiše kao „Rock Noir“, stilski dramatičan i obeležen savršenom merom cinizma, obogaćena putovanjem, Rikarda se ne zadržava u njegovim okvirima, te inspiraciju crpi iz mnogih izvora. Često poređena sa poznatim kolegama-muzičarima kao što su Nik Kejv, Peti Smit, Lu Rid, Džoni Keš, Cat Power, u jednom je sasvim moguće povući finu paralelu – ona je uvek svoja, zadržavajući svoje pravo da razočara ili oduševi, Rikarda ne propušta priliku da nas podseti – „moć leži u gubitku kontrole“.

Rikarda Parasol će sa svojim triom u okviru evropske turneje posetiti i Novi Sad 29. septembra (CK13), 30. septembra, Zagreb (Klub Klub), kao i 1. oktobra Kranj (Layarjeva Hiša).

•    Website: http://www.rykardaparasol.com
•    Facebook: https://www.facebook.com/RykardaMusic

Lorna Wing i njihov specifičan autorski zvuk se može najbliže definisati kao kamerni pop sving. Kombinovanjem pretežno akustičnih, ali i električnih instrumenata sa pomalo melanholičnim ženskim vokalom, u pesmama koje flertuju sa više muzičkih žanrova istovremeno, teži se da se kod slušaoca izazove osećaj udobnosti. Tekstovi su inteligentno dvoslojni pa je njihov dublji sadržaj obavijen melodičnom površinom. Lorna Wing je jedan od retkih bendova u našem regionu čiju muzičku atmosferu slušaoci povezuju sa izvođačima kao što su Nouvelle Vague, Koop, Tom Vejts i dr.

•    Website: http://www.lornawing.com
•    Facebook: https://www.facebook.com/LornaWingBelgrade

Komentari