Koncert: Proto Tip

Beogradska grupa Proto Tip u februaru je objavila debitantski album “S ivice sanjanja” i u tu čast pravi veliku promociju u Domu omladine Beograda sa gostima i prijateljima. Koncert je zakazan za petak 10. novembar od 20.30 časova, a gosti su članovi Hali Gali porodice Sitzpinker i mlada šabačka grupa LU.

Ulaznice su u prodaji na svim mestima efinity.rs i tickets.rs, kao i onlajn po ceni od 1000 rsd. Na dan koncerta cena ulaznice će biti 1200 rsd.


Proto
Tip čine Nikola Čučković (vokal, gitara), Danilo Ilić (bubanj), Damjan Nedelkov (gitara), Pavle Dimitrijević (bas, vokal) i Miloš Stevanović Lavan (trombon). Debitantski EP “Strah od izvesnog” objavili su 2017. godine, na Hali Gali kompilaciji (2019) bili su prisutni sa pesmom “Pad”, a prvom albumu prethodili su zapaženi singlovi – “Kako ovde”, “Duša u šaci”, “Krećem  se” i “Svet se menja”. Album “S ivice sanjanja” objavljen je u februaru 2023. i pratile su ga fantastične kritike širom regiona (Radio Študent, Ravno do dna, Muzika.hr, Terapija.net, City Magazine, Helly Cherry, Danas, Balkanrock…). Bend je ove godine svirao na prestižnim festivalima MENT u Ljubljani, Arsenal Fest u Kragujevcu i Kontakt u Beogradu.

Sitzpinker čine Dunja Mijačić (vokal), Danilo Ilić (gitara), Pavle Trifunović (bas) i Andrej Mladenović (bubanj). Debitantski EPPodlo poštovanje” objavili su 2018. godine, dok su na Hali Gali kompilaciji bili zastupljeni pesmom “Metanoja”. Singlovi koji su sledili – “Da li”, “Sudan” i “Mustang” – vrlo brzo postali su regionalni hitovi, a video spotovi dodatno su pojačali ogromna očekivanja od grupe u narednom periodu.

Šabački trio LU postoji od 2021. godine, a bend čine Mario Đurić (bas), Živorad Popović (bubnjevi) i Ivan Bilan (gitara i vokal). Debitantski singl “Ne mogu ništa sam” u produkciji Uroša Milkića objavljen je početkom leta, a LU planira da do kraja godine završi snimanje prvog albuma.

 

Komentari