Festival Zumovanje u čast rođendana RadioAparata

U petak, 1. decembra u Amerikani Doma omladine Beograda Pop Depresija i Kišobran organizuju festival Zumovanje. Slavimo rođendan RadioAparata zajedno sa vama i Dinom Jashari, Bad Daughter, Bohemijom i tandemom Emma & Jimmy. Muziku pre i posle koncerata puštaće ekipa iz Zelenog kačketa, a ulaz u salu je od 20.00 časova. Ulaznice su u prodaji od srede 18. oktobra na svim mestima eFinity, kao i onlajn po ceni od 1200rsd. Na dan koncerta cena ulaznice će biti 1500.

“Pod sloganom SEDAM GODINA VERNOSTI, radioAparat tokom novembra obeležava (nije valjda već!) sedmi rođendan. Tim povodom lansiramo prvu crowdfunding kampanju, druženje sa autorima i slušaocima emisija u klubu Sprat, i na kraju koncert (nekih od) muzičara čije smo pesme slušali tokom ovih sedam godina na programu, a posebno na našoj zvaničnoj top-listi Super Meni. Uz zahvalnost najboljoj i najposvećenijoj radijskoj publici, pozivamo vas da budete deo našeg slavlja, pružajući i na ovaj način podršku mladim i svežim imenima lokalne muzičke scene,” reči su urednice RadioAparata Svetlane Đolović.

Poster za koncert inspirisan je pesmom “Čudna šuma”, a autorka je dizajnerka Monika Lang. Evo ko su sve učesnici Zumovanja:

DINA JASHARI je mlada, talentovana i magična – tako opisuju makedonsku muzičarku koja publiku osvaja emotivnim tekstovima, divnim aranžmanima, i pre svega – vrhunskim pesmama. Dina je autorka i producentkinja, njena muzika leluja na talasima popa, roka, soula, džeza… Za pesmu „Doma“ dobila je nagradu regionalnog konkursa Zadužbine Milana Mladenovića za najbolju pesmu u 2022. godini.

BAD DAUGHTER je novi muzički alterego Dunje Ercegović koja je pre deset godina osvojila ceo region uraganom Lovely Quinces. Ova godina za Bad Daughter je u znaku rada na novim pesmama, ali bilo je i nekoliko sjajnih nastupa: otvaranje koncerta za Florence + The Machine u pulskoj Areni, MENT u Ljubljani, SHIP u Šibeniku, a bogatija je i za statue Pop&Off izvođača godine, kao i za Pesmu godine u Hrvatskoj za singl “Bite Your Tongue”.

BOHEMIJA je možda i najbolji bend koji se pojavio u Srbiji tokom poslednjih šest, sedam godina, a za koji “niko nije čuo”. Niška grupa objavila je tri studijska albuma i za njih dobila fantastične recenzije. Uživo su savršeni – alhemija šest ljudi na bini je nestvarna, a dominiraju gitare, violina, višeglasno pevanje…

EMMA & JIMMY su hitmejkeri iz spavaće sobe, a do sada objavili su tri pesme, četvrta samo što nije, a ovo će im biti prvi javni nastup kao E&J! Ema je članica KOIKOI, Džimi je plejmeker TurboTransTurista, zajedno su nešto posebno. Najavljuju i zanimljive goste na svom koncertnom debiju.

Komentari