Koncert: OLOVNI PLES & Dž!Dž!

Obaveštavamo publiku da se koncert benda Olovni ples, zakazan za 24. maj u Domu omladine Beograda, odlaže za jesen zbog bolesti jednog muzičara iz grupe. Termin novog koncerta biće objavljen naknadno.

Organizator koncerta, koncertna agencija Rok Svirke, izvinjava se svima zbog nastale situacije i zahvaljuje se na razumevanju.

Ulaznice su u prodaji preko EVENTIM mreže od ponedeljka 05. maja. Pretprodajna cena je 300 dinara, na dan koncerta 500 dinara!

U subotu, 24. maja u Klubu Doma omladine Beograda nastupiće bendovi Olovni ples (Dugo Selo, Zagreb) koji će promovisati hvaljeni album “Nulti dan”, kao i domaća podrška, bend Dž!Dž! (Beograd). Koncert se održava u sklopu kulturološke razmene imeđu Beograda i Zagreba, odnosno Srbije i Hrvatske, u organizaciji koncertne agencije RockSvirke.

Olovni ples, jedan od najoriginalnijih hrvatskih bendova, nakon prvog singla “Daj mi malo vjere” koji je Rolling Stone opisao kao “najboljih četiri minute i 20 sekundi hrvatskog rocka u 2013. godini”, objavljuje drugi singl “Svi spavaju” sa hvaljenog albuma Nulti dan.

“Iluzija je reći da imamo sposobnost birati, jer biramo ponuđene i one koji birani ne zaslužuju biti. Pravda i jednakost postoje u teoriji, snaga caruje i umovi koji klade valjaju, egzistiraju u praksi. Pjesma ‘Svi spavaju’ nastala je u trenu, sredinom 2012. godine, nakon teškog razočaranja u osviještenost mojih supatnika u jednom sasvim običnom razgovoru. Posvećujem je svojoj djeci, kako bi im bila eventualni korektiv životnih načela”, opisao je pesmu autor teksta Bojan Rađenović.

Olovni ples potpisuje muziku i aranžman, a uskoro će biti snimljen i spot za singl.

Na autorskom albumu se nalazi 11 sjajnih pesama, a ovde pročitajte šta su kritičari napisali o albumu:

“…ljubavna poezija je mračna, mistična, zlokobna i teško usporedljiva s bilo kojim hrvatskim rock autorom, iako se čini da nastavlja nit koju je u nas počeo tkati Drago Mlinarec, nastavio Johnny Štulić, a posljednja dva desetljeća najzanimljivije raspleo Goran Bare. Nešto slično može se reći i za glazbu koju potpisuje Olovni ples jer posrijedi je fascinantno pariranje inozemnoj braći po oružju u rasponu od upokojenih The Doorsa, preko The Gun Cluba i 16 Horsepower do The Black Keysa“, (4/5), Aleksandar Dragaš (Jutarnji List)

Časopis Rolling Stone uvrstio je album Nulti dan na 4. mesto od 10 najboljih ovogodišnjih albuma u Hrvatskoj sa objašnjenjem: “…na najboljem su albumu karijere dodatno odvrnuli distorziju i dodatno se približili rock velikanima 60-ih. Ovaj bi ih album konačno mogao lansirati tamo gdje i pripadaju, na sam vrh regionalne scene. Blues poete na korak do remek-djela” (4.5/5), Vedran Harča

“Zasad su pokazali da sa skromnim budžetom mogu bez problema napraviti bolji album nego što to čine hrvatske razvikane veličine s mnogo većim proračunom (Pipsi ili Let3 primjerice)”, (4/5), Zoran Tučkar (Muzika.hr)

“Olovni ples bi se stoga mogao nazvati prvim kvalitetnim bendom post Majke/Partibrejkers priče. Bend je to koji je u onoj najljepšoj maniri snimio svoje pjesme i pustio ih tako u svijet neušminkane i ogoljene. Zato ovaj album i zove na stalno preslušavanje. Uvuče se pod kožu.”(8/10), Zoran Stajčić (Ravnododna.com)

“To je rokenrol …čitava atmosfera upućuje na Dana Auerbacha odnosno Black Keyse u koje se mnogi kunu, a rijetki dođu ovako blizu, na hrvatskom jeziku – nitko kao Olovni ples. Je*iga. Nikada nisam znao prepoznati hit, ali vraški dobar album uvijek, a Nulti dan je svakako jedan od baš takvih, vraški dobrih” (9/10), Mihael Pinter (Soundguardian.com)

“Njihov ukorijenjeni u prošlost ali moderno interpretirani rock dodiruje u istoj mjeri koliko i intrigira iskrenim, beskompromisnim ali ujedno i vrlo poetičnim tekstovima…Da i to je rok, a Olovni ples ga prakticira u punom i ekscesivnom mahu. Bolje nego ikada prije” (9/10), Z. Marković (Terapija.net)

“Možda još uvijek prerano, ali dovoljno da je i više nego jasno da je riječ o vrlo dobroj ekipi muzičara i autora koja jako dobro zna što hoće. Za očekivati je da će već prvi sljedeći studijski album s novim pjesmama biti album koji bi ih mogao dovesti pri sam vrh domaće indie scene” (7/10), Dubravko Jagatić (Tportal.hr)

“‘Nulti dan’ se sastoji od jedanaest songova, koje kada budete čuli, sigurno ćete im se ponovo vraćati. Reč je o grupi koja komunicira na svoj način, jasno, direktno, a opet sa druge strane rafinirano i takođe moćno.”, Branimir Lokner (Timemachinemusic.org)

“„Olovni ples“, nisu „klinci“, a ni „matorci“, već bend sa duhom mladosti, poletnosti, mudrosti i, oseća se, vere u umetnost koju stvaraju i u kojoj se komotno osećaju.”, Milan B. Popović (NoviMagazin.rs)

 

  

 

Dž!Dž!
Bend Dž!Dž! je objavio spot za pesmu “Gluvi dan”, koju najavljuju kao prvi singl sa novog albuma. Album će biti završen tokom 2014. godine.

Video za pesmu Gluvi dan je uradila ekipa iz predstave High Life, koja se igra u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Što se muzike za pesmu tiče, bubanj i bas su snimani u BIGZ-u u studiju P3 kod Petrovića, dok je ostatak instrumenata i miks urađen u studiju ReSound.

Pesmu Gluvi dan, kao i ceo prvi album možete besplatno skinuti na njihovom Bandacamp profilu.


Komentari