Koncert: ČIKINE BOMBONE

Cena ulaznice: 300 dinara

U petak 16. maja u Klubu Doma omladine Beograda održaće se rođendanski koncert beogradskog pank, rok, sajkobili benda Čikine Bombone aka Grandpa Candys. Uz Čikine Bombone će nastupiti kao podrška jedan od najboljih evropskih power surf bendova današnjice, beogradski trio Threesome + Burlesque Performance Marie Constance Quesnet + Dj Team Riffs Bgd.

Čikine Bombone su sajkobili trio koji je nastao u Beogradu u proleće 1998. godine. Originalni naziv grupe Grendpa Kendis (GRANDPA CANDYS) koji bend još uvek koristi u nastupima na međunarodnoj sceni potiče od imena protagoniste istoimenog njujorškog andergraund stripa iz pedesetih godina prošlog veka Džimija Kendisa (Jimmy Candys). Pošto se lična imena ne prevode a deka Kendis nije poznat široj publici, bend je za srpsko tržište uzeo ime koje je predstavljalo najbliži logički ekvivalent – Čikine Bombone.

Tokom 16 godina postojanja, Bombone su odsvirale blizu 400 koncerata u Srbiji i inostranstvu, objavile četiri albuma (Flaming Dynamite-2000, Captain Crash-2002, 666.000 Miles on the Wrong way-2006. i Grandpa Candys Early Sides-2009), pojavile se na većem broju domaćih i stranih kompilacija i ostale jedna od retkih stabilnih pojava na srpskoj sajkobili/rokabili sceni. Novi album bombona je snimljen krajem prošle godine u studiju Komandanta Adama i biće objavljen krajem septembra ove godine.

Bombone objašnjenje svoje dugovečnosti vide pre svega u podršci beogradskih i novosadskih prijatelja i fanova koji zajedno čine Grandpa Candys crew, ekipu koja je u vidu proširene porodice učestvovala sa bendom u svim događajima koji su se smenjivali kroz dobra i loša vremena…

Čikine bombone su:
Saša Jovanović-Jovandeka – gitara i glas
Andreja Milošević – bas
Marko Mrčarica-Mrki – bubanj

 

 

Komentari