Koncert na zidiću: Unchained band / Tribute To Nirvana

Pozivamo sve koji su voleli grupu Nirvana i Kurta Kobejna na muzičko druženje u centru Beograda, uz muziku grupe Nirvana izvedenu od strane domaćih muzičara iz Unchained benda. Ponesite svoja sećanja i podelite ih među sobom.

Dvadeset godina od kada je Kurt Kobejn krenuo nekim drugim putem obeležava se širom sveta, sa velikim razlogom. Kobejn je po svoj prilici bio poslednja velika istorijska ličnost u rokenrolu, a svojim radom kroz grupu Nirvana je dao revolucionaran novi doprinos ovoj muzičkoj tradiciji. Osim toga, kao ličnost je bio otelotvorenje savremenog duha antikonzumerizma, i kao takav, primer za mnoge koji su kasnije došli.

 

Unchained bend postoji od 2010 god – ideja o njihovom okupljanju je nastala na grandž večeri u tadašnjem Crazy Horse klubu. U tom trenutku na beogradskoj klupskoj sceni postojao je veliki broj cover bendova koji su imali isti ili sličan repertoar, ali grandža skoro da nije ni bilo. Od tad uspešno i stalno nastupaju svuda, kao naši najbolji predstavnici ovog žanra. “Tribute To Nirvana” je specijalan program pripremljen samo za ovu jedinstvenu godišnjicu.

 

 

Postavu benda čine:

Rastko Balunović – vokal

Zlatko Košanin – gitara, vokal

Miljan Đukić – gitara

Dragan Milojević – bas

Živko Grčić – bubanj

Komentari