KONCERT NA ZIDIĆU: UĆUTI PAS

Dom omladine Beograda vas i ovog leta poziva na besplatne Koncerte na Zidiću!

Ućuti Pas je lazarevački crossover bend koji je počeo sa radom 2011 godine. Pobednici su Belgrade Demo Fest-a 2013. na kom su Milan Savić (bas) i Radovan Kušaković (gitara) takođe osvojili nagrade za najboljeg basistu i gitaristu.

Iste godine ulaze u finale Zaječarske Gitarijade, otvaraju Belgrade Beer Fest i nastupaju po svim većim festivalskim binama širom Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine (Arsenal Fest, Kulpin Fest, Lake Fest, Jelah Fest, Fabula Fest..)

Od većih imena sa kojima su imali zajedničke koncerte izdvojili bi Tea Break, Lude Krawe, DLM, Elvis Jr. Kurtović.. Muzika koji stvaraju okarakterisana je kao moćna fuzija više pravaca (hc, hip-hop, ska, reggae, fanky) začinjena saksofonskim deonicama i sve zajedno uokvirena sa dva vokala koji se odlično snalaze u bilo kom od navedenih pravaca. U dobroj meri angažovani tekstovi se u nekim trenucima metaforično, a nekad i direktno hvataju u koštac sa osnovama čovekovog postojanja i energijom koju kao biće ostavlja za sobom bila ona pozitivna ili negativna.

Trenutno aktuelni album prvenac pod nazivom ”Kako da ne, kako da ne, mogu ti reći da da” na sebi nosi 10 numera i izdat je pod etiketom Nocturne Media. Ućuti pas za sebe kažu da su bend koji za osnovu ima potrebu za muzičkim izražajem i da različiti pravci u koje uplivavaju iz pesme u pesmu za njih ne predstavlja prepreku već konstantni podsticaj da pokažu muziču i idejnu povezanost svih r’n’r ogranaka. ”Kada smo na probi osećamo se kao deca koja su dovedena u neki zabavni park, svako od nas voli posebne igračke i ima želju da se poigra sa njima ali uvek postoji ona jedna koja nam je svima draga i koja nas iznova i iznova tera da sednemo u naš rolkoster sa nadom da ćemo na kraju vožnje imati još jednu pesmu” rekao je Vladimir Milinković jedan od pevača benda.

 

Drugi o bendu:

”Fankazmagorična razigrana melodija bespoštedno nas personifikacijom uvodi u svet koji se ne vrti oko ljubavi i duhovnosti, već oko sadržaja novčanika.”

Portal Urban Bug o singlu Pismo i Glava

 

”Ućuti pas nije ostavio trenutak predaha, već se odmah nadovezao na prvi bend i tu energiju izneo na više nivoe. Pokrenuli su sve ljude. Publika je stajala na manje od pola metra od benda, i to ne samo zbog kapaciteta lokala, već i zato što su osetili jaku vezu sa bendom, a još jači dokaz za to je što smo svi đuskali, iako smo bili sabijeni u gužvi. Ovakvi bendovi bi trebalo da primaju platu od države, da imaju fiksni datum kada prave svirke i da služe kao transformator besa, mržnje, slabosti i ludila u čistu, pozitivnu snagu života.”Andrea Kane”Ovaj sastav je jako popularan u poslednje vreme, nakon pobede na Beogradskom Demo Liga festivalu. Za njih je posle radnog leta bilo pravo vreme da dođu u Niš. Mešavina više pravaca, uz repovanje dva vokala koji su toliko slični da ih je teško razlikovati, pokrenula je publiku da đuska u ska i rege fazonu, a sve to potkrpljeno rokenrolom. Uz pesme „Metak u čelo“ i „Džaba“ su svi igrali, a najveće ovacije dobila je pesma „Tražim“, koju su skoro svi pevali.”

Portal Balkan Rock

Ima ih šestorica, s dva vokala i saksom u postavi, i prvih par pjesama bile su dosadan i metiljav dub-reggae zvuk koji je ličio na lošu kopiju Dubioze ili S.A.R.S.-a. Već sam se spremao da ih popljujem za sve pare, ali onda je počelo gruvanje: odjednom su prešli u neki crossover mood i s bine je krenula vrlo zanimljiva i energična paljevina hard corea s hip hop vokalima i to je zvučalo jako dobro. Najviše se istakao njihov basist Dexter koji je mahnitao na bini k’o nespašen i u jednom trenutku je uspio iščupati kabl iz monitora pa je jedan od vokala rekao lajnu koju sam poput mantre ponavljao cijele večeri: „Dexter ima mali kabal“. Svaka sličnost s mojim kablom je zlonamjerna i utuživa, naravno.

Zli Hadžo

Marko Ristić (Nocturne magazin) O ALBUMU
http://m.nocturnemagazine.net/recenzije/2084/ucuti-pas-kako-da-ne-kako-da-ne-mogu-ti-reci-da-


LISTA CELOG ALBUMA


BESPLATNO  PREUZIMANJE ALBUMA


 

  

 

Muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, koja je tokom prethodne dve godine postala nezaobilazna tačka susreta Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavlja se i tokom leta 2015! Zidić na Platou Milana Mladenovića će svakog petka i subote od 20 do 21 čas biti pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače.

Ugostićemo i neke od bivših omladinaca, koji su i dalje mladi duhom i imaju sveže ideje.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju i najkreativniju stranu.

Publika će, takođe, imati priliku da se zabavi, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada. Pozivamo sve sugrađane i goste glavnog grada, na jedinstveno muzičko druženje. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!

Dom omladine organizuje vam susret sa ljudima koji žele da ulice Beograda ispune muzikom i dobrim raspoloženjem!

 

***U SLUČAJU KIŠE KONCERT SE ODRŽAVA U CENTRALNOM HOLU DOMA OMLADINE BEOGRADA***

Komentari