KONCERT NA ZIDIĆU: EVIDENCE QUARTET

Dom omladine Beograda vas i ovog leta poziva na besplatne Koncerte na Zidiću!

Evidence Quartet je džez sastav aktivan od 2014. godine. Čine ga učenici SMŠ Stanković  koji su i pre formiranja ovog kvarteta svirali zajedno na nastupima u organizaciji škole i koji već tri godine zajedno vežbaju i napreduju. 

Prva svirka u trenutnoj postavi bila je u januaru 2015. godine u okviru Kult Festivala u Domu omladine Beograda, nakon čega je usledilo nekoliko svirki u klubu Kran (na jednoj od njih gostovali su učenici džez odseka iz Ljubljane). Bend čine: Ognjen Gotovčević (alt saksofon i klavir), Stefan Stehlik (gitara), Miloš Čolović (kontrabas, bas gitara) i Nikola Radojičić (bubnjevi). U okviru benda, takođe su nastupali: Ana Protulipac (vokal), Nenad Jovanović (gitara) i Boris Šainović (kontrabas, bas gitara). Repertoar čine džez standardi.


Muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, koja je tokom prethodne dve godine postala nezaobilazna tačka susreta Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavlja se i tokom leta 2015! Zidić na Platou Milana Mladenovića će svakog petka i subote od 20 do 21 čas biti pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače.

Ugostićemo i neke od bivših omladinaca, koji su i dalje mladi duhom i imaju sveže ideje.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju i najkreativniju stranu.

Publika će, takođe, imati priliku da se zabavi, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada. Pozivamo sve sugrađane i goste glavnog grada, na jedinstveno muzičko druženje. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!

Dom omladine organizuje vam susret sa ljudima koji žele da ulice Beograda ispune muzikom i dobrim raspoloženjem!


***U SLUČAJU KIŠE KONCERT SE ODRŽAVA U CENTRALNOM HOLU DOMA OMLADINE BEOGRADA***

Komentari