KONCERT NA ZIDIĆU: SIEMPRE PELIGROSO

Dom omladine Beograda vas i ovog leta poziva na besplatne Koncerte na Zidiću!

Priča o bendu Siempre Peligroso počinje krajem devedesetih na ulicama Šapca. Tada su neki od članova benda bili uključeni u kreiranje hard kor, metal i pank muzičke scene Srbije angažujući se u raznim muzičkim projektima. 

Ideja i stil ekipe u Siempre-u se dan danas nije znatno promenila osim toga što muzika današnjice, sa kombinacijom starih muzičkih uticaja, dodatno oblikuje njihov muzički karakter. S obzirom na masivne proporcije današnje rok i metal scene u svetu, Siempre Peligroso kao primarni pravac bira alternativu sa ciljem da stvara muziku koja nema veze sa senzibilitetom okoline i sa što manje žanrovskog ograničavanja ali sa fuzijom raznih pod žanrova metal, pank i rok muzike. Bend 2009 počinje sa radom na prvom materijalu sa kojim nakon godinu dana ulaze u studio. Taj prvi, takozvani samizdat, album koji nosi naziv ’’Siempre Peligroso’’ je, pored toga što im je omogućio da nastupaju širom Srbije, dodatno oblikovao bend pružajući mogućnost za stvaranje još veće žanrovske širine, a time i autentičnosti njihovog zvuka. Debi album je takođe dao do znanja da taj materijal nije ni blizu rekao sve što Siempre zapravo ima da kaže. Album ’’Siempre Peligroso’’ se sastoji od 11 numera od kojih su četiri numere ekranizovane i to ’’Freedom’’ (2010), ’’Vidiš Da Znam’’ (2011), ’’Pogled U Svetlost’’ (2011) i ’’Steal My Soul’’ (2013) sa kojim će se i zvanično oprostiti od tadašnjeg zvuka i time započeti novu priču.  Krajem 2012 godine snimaju demo materijal sa 15 novih pesama da bi u toku 2013 započeli snimanje njihovog novog albuma.  

U februaru 2015. godine Siempre Peligroso objavljuje drugi album pod nazivom ‘’RAZOR’’ za izdavačku kuću Nocturne media. Od  tada bend nastavlja da promoviše nove pesme, predstavljajući domaćoj sceni jedan poptuno autentični alternativni metal bend. Članove Siemprea ste mogli da čujete i u drugim muzičkim projektima poput Township Rebellion, Eleven i Sick Soul, gde je gitarista Miloš Cvetuljac svirao, na novom albumu Goblina svoj vokal je pozajmio Đorđe Pajić itd.

Godine 2014. Siempre Peligroso osvaja prvo mesto na čuvenoj gitarijadi u Ratkovu, a u martu 2015. imali su sjajan nastup u Beogradu sa legendarim Crowbar.

Bend je 2015. počeo da radi na novim pesmama i novi album se može očekivati već početkom 2016.godine.

 

  

 

 

Muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, koja je tokom prethodne dve godine postala nezaobilazna tačka susreta Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavlja se i tokom leta 2015! Zidić na Platou Milana Mladenovića će svakog petka i subote od 20 do 21 čas biti pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače.

Ugostićemo i neke od bivših omladinaca, koji su i dalje mladi duhom i imaju sveže ideje.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju i najkreativniju stranu.

Publika će, takođe, imati priliku da se zabavi, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada. Pozivamo sve sugrađane i goste glavnog grada, na jedinstveno muzičko druženje. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!

Dom omladine organizuje vam susret sa ljudima koji žele da ulice Beograda ispune muzikom i dobrim raspoloženjem!

 

Komentari