KONCERT NA ZIDIĆU: MR. RABBIT

Dom omladine Beograda vas i ovog leta poziva na besplatne Koncerte na Zidiću!

Mr.Rabbit je alternativni hip-hop/fusion bend iz Valjeva koji je nastao krajem 2013. godine okupljanjem talentovanih muzičara oko mladog valjevskog tekstopisca, muzičara i MC-ja, Aleksandra Danilovića, koji iza sebe ima iskustva u solo radu, kao i u radu sa nekadašnjim valjevskim bendom Ira. 

Aleksandar (a.k.a. Mr.Rabbit) je muzikom počeo da se bavi još pre 2008. godine, a prva pojavljivanja, uglavnom lokalnog karaktera, mada i šire, desila su se sa bendom Ira, što je trajalo od 2009. godine, do sredine 2012. godine. U međuvremenu, početkom 2011. godine, sa Markom Ilinčićem, Milom Ristović i mnogobrojnim muzičarima počinje rad na solo projektu, koji završava 2014. godine, a sam projekat prerasta u album prvenac benda pod nazivom “Noćna Luka Brodova“. Album je objavljen u julu 2014. godine pod etiketom beogradske izdavačke kuće Lampshade Media.

 

U međuvremenu, Mila zbog privatnih obaveza napušta ekipu, te današnju postavu benda čine: vokal – Aleksandar Danilović; vokal – Đurđa Perović; klavijatura – Marko Ilinčić; bubanj – Anđelko Arnaut; gitara – Miloš Jevtić; bas gitara – Lazar Antonić. Sredinom 2013. godine, objavljuju spot za pesmu ”Noćna Luka Brodova” koja je imala širok odjek među publikom, a početkom 2014. godine i spot za pesmu “Tender“, koji je snimljen u saradnji sa valjevskim bendom Township Rebellion. Početkom jula iste godine, u saradnji sa Sanjom Vučić (ZAA), snimaju Live Session u beogradskom ATTIC Studiju za pesmu “Želje“ i pesmu “Sima“, u saradnji sa saksofonistom Urošem Nedeljkovićem i Jovanom Kneževićem (Mašta Bašta). Sve četiri pesme nose snažnu društvenu poruku, koja se može čuti na čitavom albumu. Inače, rad ovog mladog benda karakteriše i neobičan zvuk. Tako je “Tender“, pesma teških gitarskih rifova, zatim “Noćna Luka Brodova“ koja je otpevana u društvu lagane klavirske melodije propraćene etno zvucima frule i neobičnim gruvom bas gitare i na kraju, dva poslednje objavljena singla sa albuma – pesma “Želje“ sa neobičnim uplivom u soul, začinjena snažnim ženskim vokalom i pesma “Sima“ upotpunjena funky ritmom i melanholičnim zvukom saksofona. Njihov zvuk obiluje žanrovskim lutanjima, počev od hip-hopa i roka preko fanka i popa, do nu-metala i elektronike. To je, kako jednom rečiju čitava ekipa opisuje, nekakav alternative hip-hop/fusion žanr. Šarenolikosti zvuka je svakako doprineo dug vremenski period nastanka albuma, neizostavni bend koji stoji iza mladog autora, ali i mnogobrojni gosti na albumu, od kojih su neki: Darko Đukić, Tkač i Nikolina (Tremendum), bend Township Rebellion, saksofonista Uroš Nedeljković, Đurđa Perović, Petar Belaćević i Nikola Spasić (Peripetia), Boško Ranković i Igor Milićević (Deca Apokalipse), Jovan Knežević (Mašta Bašta), Sanja Vučić (ZAA), Ser Kromi, Aftalyfe, Milica Petronijević, Jakula

 

Ekipa je u martu 2015. godine objavila spot za novi singl pod imenom “Magla”, čime najavljuje buduća ostvarenja, takođe ispunjena žanrovskim šetnjama. Istovremeno, polako se pripremaju da svoj rad predstave publici u regionu, te su se prvi put predstavili beogradskoj publici u okviru Vračar Rocks Festivala, zajedno sa bendovima Iskaz i Deca Apokalipse, a mesec dana kasnije u Valjevu, na DA Festivalu, koji su otvorili zajedno sa Škabom i bendovima Sick Soul i Ućuti Pas.

 

 

  

 

Muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, koja je tokom prethodne dve godine postala nezaobilazna tačka susreta Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavlja se i tokom leta 2015! Zidić na Platou Milana Mladenovića će svakog petka i subote od 20 do 21 čas biti pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače.

Ugostićemo i neke od bivših omladinaca, koji su i dalje mladi duhom i imaju sveže ideje.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju i najkreativniju stranu.

Publika će, takođe, imati priliku da se zabavi, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada. Pozivamo sve sugrađane i goste glavnog grada, na jedinstveno muzičko druženje. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!

Dom omladine organizuje vam susret sa ljudima koji žele da ulice Beograda ispune muzikom i dobrim raspoloženjem!

 

 

Komentari