KONCERT NA ZIDIĆU: RASKID 13

Dom omladine Beograda vas i ovog leta poziva na besplatne Koncerte na Zidiću!

Novoosnovani pank bend „Raskid 13” krenuo je u promociju svog prvog samoizdatog mini albuma “Mi imamo bend” koji će biti predstavljen publici svirkama širom Srbije i regiona. Ovaj bend čine iskusni muzičari koji su već poznati domaćoj muzičkoj sceni: Slavko Goatmare, Boba Bugarin, Miroslav Joe Ivanović, Đole Živkov, Dule Svirčev, tako da se od benda očekuje novi, energični i šaljiv pristup panku.

I sve to, naravno, od muzičara koji iza sebe imaju veliki broj koncerata i svirki. Kao skupina pod imenom Raskid13 postoje 5 meseci i za to vreme imali su koncerte po raznim gradovima kao što su Požarevac, Pančevo, Beograd, Novi Sad, Smederevka Palanka i drugi, gde su naišli na pozitivne kritike i reakciju publike. Muzika Raskida13 može se svrstati u melodičan pop-pank, dok su tekstovi satirični, imaju notu humora i uglavnom govore o pivu, ljubavi i ljubavi i pivu u različitim varijantama. Za sada su izdali mini album “Mi imamo bend” na kome se nalazi sedam numera. Album je sniman u Pandemonium studiju, koji se nalazi u okviru Doma omladine Pančevo, a celokupno snimanje, produkciju i mastering su radili članovi benda. Učešćem na Converse Rubber Tracks takmičenju, od preko stotinu prijavljenih izvođača, prolaze prvi krug takmičenja glasovima publike i zauzimaju šesto mesto. U budućem periodu planiraju da na svakih mesec i po do dva, izdaju po singl koji će biti propraćen spotom ili lyric videom. Zalaganje grupe Raskid 13 su, između ostalih podržali i poznati muzičari i ljudi sa naše scene. Tako je Zlatko Bardun iz grupe Atheist rap izjavio da je Slavko Kozomora sa Goatmare & The Hellspades podigao sam sebi lestvicu jako visoko, a sa novim bendom ima kapacitet da je nadmaši i da će ova nova petorka na pank sceni biti pravo osveženje u regionu u 2015. godini. Miki Radojević iz (Six Pack / Čovek bez sluha) je povodom osnivanja novog pank benda rekao da je Raskid 13 jedino pravo osveženje na ovoj jadnoj sceni, koje je strpljivo čekao i potajno mu se nadao, dodavši da su energija, melodija i čitav paket muzičkih začina ono što ovaj bend krasi i činiga svetlom na kraju tunela kada pričamo o muzici u Srbiji.

Facebook: https://www.facebook.com/raskid13
Download – mini album: https://dl.dropboxusercontent.com/u/3040812/Raskid13_Mi_imamo_bend_2015.rar
Bandcamp: https://raskid13.bandcamp.com
Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCNq-oxQaGnjztFsDshUomPw
Music video link: https://www.youtube.com/watch?v=ec9kDWCDLus

 

  

 

Muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, koja je tokom prethodne dve godine postala nezaobilazna tačka susreta Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavlja se i tokom leta 2015! Zidić na Platou Milana Mladenovića će svakog petka i subote od 20 do 21 čas biti pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače.

Ugostićemo i neke od bivših omladinaca, koji su i dalje mladi duhom i imaju sveže ideje.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju i najkreativniju stranu.

Publika će, takođe, imati priliku da se zabavi, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada. Pozivamo sve sugrađane i goste glavnog grada, na jedinstveno muzičko druženje. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!

Dom omladine organizuje vam susret sa ljudima koji žele da ulice Beograda ispune muzikom i dobrim raspoloženjem!

 

 

Komentari