KONCERT NA ZIDIĆU: PLIŠANI MALIŠAN

Ponovo radi Zidić, kultna tačka okupljanja mladih bendova i publike na Platou Milana Mladenovića, ispred Doma omladine Beograda!

Grupa Plišani mališan osnovana je 2005. godine, a šest godina kasnije je pobedila na banjalučkom Demofestu i ponela zvanje najboljeg demo benda u regiji. Javnosti je potom predstavljen i njihov istoimeni debitantski album, čije snimanje je omogućeno u sklopu prve festivalske nagrade.

Gornjomilanovački bend Plišani Mališan izdao je drugi studijski album “U nebranom grožđu”, izdavač je Rock Svirke Records. Drugi studijski album U nebranom grožđu, koji potpisuje bend Plišani Mališan, objavljen je 20. maja preko digitalnih servisa (iTunes, Amazon, Apple Music, Spotify, Deezer, BandCamp…) kao i u fizičkom izdanju (vinil) koji će ljubitelji ovog zvuka moći da kupe na koncertnim promocijama.

Novi “Plišani mališan” prvenstveno donosi lucidnu post-rok i psychedelic rok muziku, u pratnji odabranih stihova sa mnogo apstrakcije i introspekcije. Njih su pisali članovi benda Ivan Kovačević i Đorđe Novaković, dok je refren u pesmi „Lepa devojko“ delo Silvije Mitrović.

 

  

 

************************

 

Koncerti na Zidiću, muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, koja je tokom prethodne tri godine postala nezaobilazno mesto susreta muzičara, Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavljaju se i tokom leta 2016! Zidić ispred DOB svakog petka i subote uveče biće pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: onima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju stranu. Svi mogu da dokažu koliko Beograd ume da bude drugačiji!

Naša redovna i neredovna publika će imati priliku da se zabavi za dž, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada – pozivamo sve sugrađane i goste glavnog grada, na ovo jedinstveno muzičko putovanje. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!

Komentari