KONCERT NA ZIDIĆU: SINK

Ponovo radi Zidić, kultna tačka okupljanja mladih bendova i publike na Platou Milana Mladenovića, ispred Doma omladine Beograda!

Bend Sink je oformljen aprila meseca 2012. godine u Beogradu kao ideja Dejana Bogdanovića i Dragana Miočinovića da posle dužeg vremena zajedničkog sviranja započnu rad na autorskim pesmama. Vrlo brzo pored Dragana (gitara) i Dejana (bas gitara) u bendu su se ustalili Stefan Stančić kao bubnjar i Miloš Mrgud Novković kao solo gitarista.

Prvi pevač bio je Nenad Dulkan da bi bend kasnije doživeo tri promene na mestu vokala. Prvi album je konačno bio snimljen sa Bogdanom Nikolajevićem kao pevačem. Krajem decembra meseca 2012. godine Sink je snimio svoj prvi singl “Tvoj svet/Zauvek i nikada”, sa Milošem Vasićem na mestu vokala, a nedugo zatim i drugi singl u sopstvenom izdanju “Trn/Tišina i ćutanje”. Ovim singlovima bend je otpočeo saradnju sa Marijom Kresović Borelli koja je crtala omote za oba izdanja, a sa kojom je kasnije nastavljena saradnja i na prvom zvaničnom albumu. Za to vreme bend aktivno promoviše svoj autroski materijal kroz nastupe pre svega po Beogradu, a najznačniji je bio nastup u okviru Vračar Roks festivala. Nakon toga  bend ulazi u studio i otpočinje snimanje prvog albuma pod nazivom “Sve što nisam ja”. Na mesto vokala dolazi Bogdan Nikolajević, sa kojim su sve pesme ponovo bile snimljene i kasnije objavljene na albumu “Sve što nisam ja” sredinom 2014. godine. Bend nastavlja aktivno promociju, ređaju se nastup u okviru Metal Sounda, nastup u Studentskom gradu… da bi na kraju 2013. godine stiglo priznanje BalkanRock portala za pesmu “Tišina i ćutanje” kao jednu od deset najboljih pesama u 2013. godini. Od avgusta 2014. godine novi gitarista benda je Nebojša Radovanović, sa kojim bend aktivno radi na pisanju drugog albuma. Isto tako značajno je napomenuti da je bend osvojio prvu nagradu na Kisačkoj gitarijadi 2015. godine, nadomak Novog Sada i tada bio predgrupa Ribljoj Čorbi.

Snimanje i izdavanje drugog albuma se očekuje ove godine.

Diskografija:
“Tvoj svet/Zauvek i nikada” (EP 2012) “Trn/Tišina i ćutanje” (EP 2013) “Sve što nisam ja” (Album 2014)

Članovi benda:
Bogdan Nikolajević (vokal),  Nebojša Radovanović (gitara),  Dragan Miočinović (gitara),  Dejan Bogdanović (bas),  Stefan Stančić ( bubanj).

 

 

 

************************

 

Koncerti na Zidiću, muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, koja je tokom prethodne tri godine postala nezaobilazno mesto susreta muzičara, Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavljaju se i tokom leta 2016! Zidić ispred DOB svakog petka i subote uveče biće pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: onima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju stranu. Svi mogu da dokažu koliko Beograd ume da bude drugačiji!

Naša redovna i neredovna publika će imati priliku da se zabavi za dž, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada – pozivamo sve sugrađane i goste glavnog grada, na ovo jedinstveno muzičko putovanje. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!

 

Komentari