KONCERT NA ZIDIĆU: MILAN KORAĆ TRIO

Ponovo radi Zidić, kultna tačka okupljanja mladih bendova i publike na Platou Milana Mladenovića, ispred Doma omladine Beograda!

Milan Korać je srpski kantautor, pesnik i gitarista. Rođen je u Apatinu, Prirodnomatematički fakultet završio je u Novom Sadu, a radi kao nastavnik informatike u Osnovnoj školi „Miroslav Antić” u Futogu. 

Osnivač je Šinobusa, jednog od najzapaženijih regionalnih koncertnih bluz-rok sastava, s kojim je do sada objavio četiri autorska albuma i odsvirao blizu 500 koncerata u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj i Švajcarskoj.

Samostalni album prvenac pod nazivom “Do modrih dubina”, zajedno s prvom zbirkom pesama, Milan Korać objavio je 2013. godine za izdavačku kuću Prometej iz Novog Sada. Drugi album “Sunčani put” objavljen je u maju 2016, godine za izdavačku kuću Rock Svirke Records iz Beograda:

Ovaj Novosađanin imao je čast da peva rame uz rame s Terijem Evansom (Terry Evans) i da svira lično gorostasu bluza, Haniboj Edvardsu (David “Honeyboy” Edwards). Ti trenuci svakako su među najdragocenijim u njegovom muzičkom životu.

Iz recenzije Miloša Zubca:
“On je sebe brižljivo vaspitao tako da sve što učini, stvori i ostavi za sobom bude ispunjeno dobrim tradicionalnim duhom. Nije zato čudno to što se ovaj daroviti mladić godinama vozi isključivo jednim šinobusom i što uvek odvažno bira bluz ili njegove stilske derivate. To jeste manir budućih majstora…”

************************

Koncerti na Zidiću, muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, koja je tokom prethodne tri godine postala nezaobilazno mesto susreta muzičara, Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavljaju se i tokom leta 2016! Zidić ispred DOB svakog petka i subote uveče biće pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: onima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju stranu. Svi mogu da dokažu koliko Beograd ume da bude drugačiji!

Naša redovna i neredovna publika će imati priliku da se zabavi za dž, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada – pozivamo sve sugrađane i goste glavnog grada, na ovo jedinstveno muzičko putovanje. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!

 

 

 

Komentari