SUMMER HARDCORE FIESTA

Organzacija: MTA Promotion Belgrade

Možda ovo leto neće biti predvidlјivo po pitanju sunca i kiše, ali ako se na nešto može računati to je pretposlednja subota jula, gde nema prostora za pogrešnu procenu – dolazi nam još jedna hardkor groznica subotnje večeri za pamćenje! Lavlјe srce i kalifornijski štimung, lokalna ekipa uz braću sa svih margina Srbije, čaše uvis i idemo – nek žurka počne!


Lionheart (USA, CA)
definitivno pripada prethodnici moderne hardkor scene i može se pohvaliti da je u zamešatelјstvu svih modernih vetrova, dobrih i loših, izvukao one najbolјe, a sačuvao svoj korenje duboko u old school hardkoru 90-ih. Posle brojnih, bukvalno, rasprodatih koncerata i enormne podrške lokalne scene, Lionheart nam se vraća u Evropu ove 2016. i to po poslednji put. U Beogradu i Srbiji ujedno i prvi, da ne kažemo, jedini put! Kalifornijski sastav je u januaru ove godine izbacio ultimativni album „Love Don’t Live Here“ i spreman je da „sravni sa zemlјom“ uzastopno 24 grada na svom tour spisku, spisku na kom je Beograd dobio 23. dan jula, subotu. Muzika Lionhearta je sirova, napumpana energijom, duboko udara u svakom brejku i donosi rilјanje za koje su potrebne posebne (fizičke) pripreme.

Interesovanje za ovaj koncert je odjeknulo naširoko već sa prvim prednajavama da će se isti desiti. Hype je ubrzo zahvatio celu Srbiju, ali i susedne zemlјe, što je logično jer će Lionheart “u kraju” nastupiti još samo u Grčkoj i Bosni. Zato je, u svom maniru, MTA ekipa (organizator koncerta) odlučila da ide što sire i sa “lokalnom” podrškom, pa će binu uz Lionheart podeliti i kruševački No Way Back, te niški Suffering’s The Price. Interesovanje da sviraju pokazali su  bendovi iz najraznovrsnijih krajeva zemlјe – Gornjeg Milanovca, Petrovca na Mlavi, Novog Sada, Čačka…pa i ako ovaj put nisu dobili priliku da sviraju koncert, ohrabrujuće je znati da Srbija ponovo živi i za hardkor, pa nemamo brige za naredni koncert.
 

No Way Back je rezident kruševačke andergraund scene, bend koji još od 1999. godine ore po mračnim klubovima i hardkor scenama naše zemlјe. Izraziti metal momenat u klasičnim hardkor aranžmanima nas najviše podseća na to koliko ovi momci vole bendove kao što su Unearth i, upravo, Lionheart. Iz nezvaničnih izvora saznajemo da će im ovaj koncert biti posebno bitan na nekoliko nivoa, tako da čekamo da nas oduvaju.

Suffering’s The Price je u prethodne dve godine, od izbacivanja „Skull Tower“ albuma, postao vodeći bend kad pomislimo na Niš i tamošnju scenu. Uz to, momci su aktivni i u organizovanju koncerata, pa su poput starije braće iz NWB postali jedan od bitnijih faktora na našoj andergraund sceni, uopšte. Frontmen i pevač, Viktor, odlično nosi ovaj bend kroz sve nijanse hardkora i metala, i svakim nastupom ovaj bend zvuči samo bolјe. Verujemo da će ove subote zvučati najbolјe do sad.

 

Zato, ako se plašite nestabilnog vremena i propadanja zakazanih letnjih aranžmana, budite pametni i vikend 23. jula isplanirajte za Beograd i koncert pod simboličnim nazivom „SUMMER HARDCORE FIESTA“ – jer tog vikenda će ovo leto zasigurno najbolјe zvučati!

 

Dodatne informacije: https://www.facebook.com/events/271472176526665/

Komentari